De Lean Startup Methode

Infi werkt op basis van de Lean Startup methode. We kijken samen met de klant naar wat er minimaal nodig is om tot een eerste versie van hun product te komen. Maar hoe werkt dit nou eigenlijk?

Wat is een Minimum Viable Product?

Bij een Minimum Viable Product (MVP) wordt er een eenvoudige versie van een product gebouwd waarmee gekeken wordt of het product levensvatbaar is. Door te beginnen met de absolute basisfuncties hou je niet alleen de ontwikkelkosten laag maar wordt het product ook snel in gebruik genomen.

Zodra de MVP online staat is het meetbaar hoe het presteert. Wordt het goed ontvangen door de doelgroep? Wat mist er aan functionaliteit? En wat zou er sneller of gebruiksvriendelijker kunnen?

Nog een voordeel is dat er in de basis geen onnodige functionaliteit gebouwd wordt. Het komt regelmatig voor dat er functionaliteit bedacht is, maar het achteraf niet nodig blijkt te zijn. Hierdoor worden er onnodige kosten en ontwikkeluren gemaakt.

Natuurlijk gebeurt dit ook andersom; dat er vanuit de gebruikers een wens ontstaat die niet voorzien was bij het uitdenken van het product. Door de aard van een Minimum Viable Product is het makkelijk uit te breiden. Er gaat geen tijd verloren aan het herschrijven en alle tijd wordt gestoken in vooruitgang!

Hoe ziet het proces eruit?

leancycle

Het begint met ideeën…

Het begint met ideeën. Je hebt er zoveel dat het lastig is om een kleine selectie te maken voor een Minimum Viable Product. Toch is het noodzakelijk om de belangrijkste features te selecteren voor de eerste opzet.

Het bouwen van het product

Zodra duidelijk is wat er écht in moet zitten, begint het ontwikkelen. Dit doen wij op basis van Agile werkwijzen zoals Scrum en Kanban waardoor het helder inzichtelijk is wanneer een specifiek onderdeel opgeleverd wordt. De basis van het product krijgt vorm en gaat zo snel als mogelijk online. Zo kan je op korte termijn beginnen met het verwerven van klanten en inkomsten.

Meten is weten

Zodra het MVP online staat is het belangrijk om te blijven meten. Want meten is weten! Hoe worden de features ontvangen door de gebruikers? Hoe vinden zij de gebruikersinterface? Zijn deze optimaal of kan er iets verbeterd worden?

Kennis is macht

Met de informatie die je verzamelt over de gebruikers en het gebruik van het product kan je vervolgens het ontwikkelproces weer bijsturen. Op basis van deze informatie ontstaan er nieuwe ideeën. Met deze ideeën bouw je vervolgens het bestaande MVP uit. Je hebt de data verzameld, zet dit om in ideeën, bouwt vervolgens verder op het product en… begint weer met meten!

Tot slot

Zoals je gelezen hebt is dit een enorm productieve manier van werken. Je hebt totale controle over de kosten, het ontwikkelproces en ziet meteen resultaat. Nieuwsgierig naar wat wij voor je kunnen betekenen? Neem snel contact op via 030 - 23 25 888 of stuur een mail!

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?