Anna is Infi

Anna is developer

Programmeren doe ik voor anderen: hopelijk maakt mijn code hun dag beter.

Welke studie kies je als je profiel Natuur & Techniek volgt (met vijf bijvakken waaronder informatica), posters van Yoda en de maan aan de muur van je meisjeskamer hebt hangen en je voor de lol linux op een oude schoolcomputer hebt gezet? Niet zo moeilijk natuurlijk: rechten.
 
Tja, dat was niet zo'n succes. Mijn mentor in mijn eerste jaar verzekerde me dat het in het tweede jaar, of toch op z'n laatst het derde, echt leuk zou worden en je eerst even door al het massawerk heen moest. Daar ging ik niet op wachten: ik stapte over naar natuurkunde.
 
Natuurkunde was wél een match. Lekker prutsen aan hoe de wereld in elkaar zit, sommetjes maken, puzzelen. Ik was ook gefascineerd door het proces van wetenschap. Wanneer weten we dat we iets weten? Wanneer weet je iets ZEKER? Om dat te onderzoeken volgde ik in Utrecht een minor geschiedenis en filosofie van de natuurkunde. Hier kwam ook mijn liefde voor taal en logica (waardoor ik in eerste instantie voor rechten had gekozen) goed van pas. Ik wilde alleen niet het onderzoek in: academisch onderzoek is blijven inzoomen en ik wilde liever nog wat rondkijken.

Nerd onder de nerds

Na wat omzwervingen in het onderwijs meldde ik me bij een recruiter wier ogen begonnen te glanzen toen ik opsomde dat ik ook geprogrammeerd had op de universiteit (mooiste wapenfeit: een elektronenmicroscoop waarvan je de objecttafel nu kunt bewegen met een joystick, dankzij een jaargenoot en mijzelf). Wilde ik dat niet als baan gaan doen? Het was nog niet bij me opgekomen omdat ik het altijd als onderdeel van iets anders had gezien: het werkend krijgen van een onderzoeksopstelling, het analyseren van je metingen. Maar dat programmeren was inderdaad leuk. En op deze manier doe je het niet voor jezelf maar voor anderen: hopelijk maakt jouw code hun dag beter.
 
Sindsdien heb ik een paar jaar bij een middelgroot softwarebedrijf in Utrecht gewerkt, en nu dus bij Infi. Infi wil twee dingen: mooie software maken waar de klant blij van wordt, en een fijn bedrijf zijn waar je je kunt blijven ontwikkelen. Dat is precies wat ik ook wil, dus ik vind het hier geweldig.
 
Ik ben hier nerd onder de nerds. Voor mij is een nerd iemand die zijn/haar fascinatie achterna gaat. Dat zijn bijna per definitie interessante mensen. En dat levert leuke collega’s op.
 
Mijn fascinaties gaan verder dan programmeren: buiten kantooruren vind je me zo'n vijf keer per week in of naast een roeiboot (het Infi bedrijfsroeiteam bestaat helaas alleen nog uit mezelf, maar ik houd hoop), in het koor waar ik al mijn halve leven lid van ben, op de zeilboot die ik deel met vrienden, in de tuin of op de fiets met mijn man of met mijn neus in een boek.

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?

Voor wie heb je een vraag?