Aziz is Infi

Aziz is developer

Als het gaat om de creativiteit van de schrijver en hoe hij/zij de taal gebruikt, kun je het schrijven van een roman goed vergelijken met het schrijven van software.

In mijn derde studiejaar ben ik op zoek gegaan naar een leuke studiegerelateerde bijbaan om vooral meer werkervaring op te doen en om me te kunnen oriënteren op een afstudeerrichting. Tijdens mijn zoektocht naar een bijbaan als programmeur / ontwikkelaar kwam ik bij Infi terecht. Wat mij vooral aan Infi aanspreekt, is dat medewerkers veel ruimte wordt geboden voor zelfontwikkeling en groei.

Creatief met taal

Computers, problemen oplossen en puzzelen; dit zijn vaak de termen waar mensen direct aan denken als ze het woord programmeren horen. Maar dit zijn niet de enige termen die ik persoonlijk zou gebruiken als ik aan iemand moet uitleggen wat programmeren inhoudt of hoe ik daarover denk. Computers leren instructies te geven en te leren programmeren lijkt soms op het leren van een nieuwe ‘menselijke’ taal.

Een taal beheers je pas goed als je niet alleen de grammatica regels of woorden goed kent, maar ook dat je weet hoe je een boodschap op een begrijpelijke manier moet overbrengen. In bepaalde aspecten kun je het schrijven van een roman goed vergelijken met het schrijven van software, vooral als het gaat om de creativiteit van de schrijver en hoe hij/zij de taal gebruikt.

Het fascineert mij hoe mensen met computers communiceren en aangezien ik naast technologie ook altijd een grote interesse heb gehad voor geschiedenis, literatuur en talen, spreekt het schrijven van software mij enorm aan.

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?

Voor wie heb je een vraag?