Erik is Infi

Erik is ontwikkelaar

Ik kwam tot het inzicht dat je in de ICT serieus interessante problemen aan kunt pakken, terwijl je ook nog eens aan je oma uit kunt leggen wat daar nou het praktisch nut van is.

Vroeger wilde ik piloot worden. Toen de nieuwe Einstein. En astronaut. Een carrière in de IT kwam pas in me op toen ik al lang en breed aan het studeren was. Dat ging ongeveer als volgt. Met de Einstein-ambitie in het hoofd begon ik aan de studies Natuurkunde en Wiskunde. Via vrienden kwam ik aan een bijbaantje in de IT: interessant werk en een makkelijke manier om wat extra geld te verdienen voor tijdens de studie. Later begon mijn honger naar computerkennis iets serieuzere vormen aan te nemen: Informaticavakken volgen ernaast en meedoen aan programmeerwedstrijden rond algoritmes en datastructuren. Zodoende kwam ik langzaam tot inzicht dat je in de ICT serieus interessante problemen aan kunt pakken, terwijl je ook nog eens aan je oma uit kunt leggen wat daar nou het praktisch nut van is.

Infinitesimaalrekening

Terugkijkend was ik misschien al veel eerder serieus geïnteresseerd in computers. Op de MSX werden de eerste regels BASIC code getypt en later smeekte ik mijn ouders om die 386 toch echt te kopen. Mijn focus op die leeftijd lag vooral op spelletjes natuurlijk. Tegenwoordig programmeer ik nog af en toe voor de lol, maar dan meer aan eigen leuke tooltjes. Zoals een schemagenerator voor een super-mix-volleybal-toernooi. Of een tool die mozaïekfoto's kan maken van je eigen persoonlijke foto's.

Nog maar pas begonnen bij Infi maar ik voel me nu al als een vis in het water. Al was het maar de naam van het bedrijf! Infi staat voor infinitesimaalrekening, een van mijn favoriete eerstejaarsvakken als student. Ik hou van de relaxte sfeer bij Infi in combinatie met het hoge kennisniveau en de wil om altijd alles nóg beter/mooier/slimmer te maken. En, niet onbelangrijk, dat daar ook tijd en budget voor gemaakt wordt. Ik denk dat op deze manier werken leuk én uitdagend is en blijft, en dat ik bij Infi de kans krijg om me nog verder te ontwikkelen als Developer en Technical Lead. En hopelijk astronaut.

Klanten waar Erik voor werkt

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?

Voor wie heb je een vraag?