Joost is Infi

Joost is developer

Ik wil de robots voorblijven.

Toen ik 11 jaar oud was speelde ik voor de eerste keer een game bij mijn buurjongen. Need For Speed 3. Flitsende auto’s, piepende banden, en dat gebeurde allemaal op een scherm voor mijn neus. Maar hoe werkt dat dan? In de loop van mijn pubertijd kwamen smartphones tot leven, en natuurlijk ook het internet. Ook de tijd die ik spendeerde aan games minderde niet bepaald.
 
Na de HAVO met NT-profiel gedaan te hebben, dan wel met muziek als keuzevak, begon ik als bijna 18-jarige geek aan de Hogeschool Utrecht met de HBO bachelor Software and Information Engineering met als doel om de beste programmeur ooit te worden. Ik wist dat de ICT-sector steeds groter werd en ik wilde de robots voorblijven. Op het HBO ging er een wereld voor mij open. Ik leerde hoe ik mijn eigen software kon maken met programmeertalen zoals Java en C#, en hoe ik dat kon doen in een team met verschillende rollen. Ik kwam steeds dichter bij de grens van de schoolse programmeeropdrachten en ging ik online op zoek naar meer uitdaging.

De wereld een stukje beter maken

Die uitdaging heb ik gevonden. Online praatte ik met developers uit alle landen over de hot programmeer-topics, en daar zijn er genoeg van. In twee maanden probeerde ik zes verschillende programmeertalen uit, waaronder Ruby, SQL, Python, Go, C++ en Rust. Als ik de beste programmeur wilde zijn moest ik immers alles weten.

Ik realiseerde me dat programmeren ook zijn limieten had en ik ging op zoek naar datgene waar ik programmeren echt voor wilde gebruiken. In mijn derde jaar heb ik de minor Creative Industries gevolgd. Tijdens deze minor heb ik ervaren hoe je problemen kan oplossen voor mensen, en hoe je met een team van multidisciplinaire mensen een startup kan bouwen. Mijn nieuwe doel is dus: problemen voor mensen oplossen, de wereld een stukje beter maken, met behulp van software.
 
Infi is voor mij een goede plek om mezelf te ontwikkelen, zowel technisch als sociaal en creatief. Als nerds onder elkaar kan ik bij iedereen terecht met vragen en ik kan meepraten over de beslissingen in projecten waar ik aan werk.

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?

Voor wie heb je een vraag?