Morten is Infi

Morten is developer

Tijdens wiskundelessen zat ik al BASIC programmaatjes te schrijven voor de TI-83 rekenmachine.

Al sinds ik me kan herinneren ben ik bezig geweest met computers. Het begon in groep 6 van de basisschool waar mij werd gevraagd om de klassenwebsite te maken. Zonder enige ervaring in web development heb ik maar iets met HTML in elkaar geflanst met prachtige bewegende gifjes en een fel gele achtergrond. Later ben ik ook heel veel gaan prutsen met Flash waar ik filmpjes mee maakte en zelfs websites.

Tijdens dezelfde periode begon ik ook een smaak te ontwikkelen voor gamen, wat nu uitgegroeid is tot een passie, maar wat ook met het beginnen van mijn studie Informatica weer wat minder aandacht heeft gekregen vanwege tijdgebrek. Toch probeer ik er wel af en toe wat tijd voor vrij te maken, want tussen alle drukte door werkt het zeer ontspannend.

Het begon met de TI-83 rekenmachine

Mijn interesse voor programmeren is eigenlijk ontstaan tijdens wiskundelessen, waar ik BASIC programmaatjes zat te schrijven voor de TI-83 rekenmachine. Dit werd zeer gewaardeerd bij mijn klasgenoten, want sommige programma's hielpen je bij het maken van proefwerken.

Tijdens mijn middelbareschooltijd hadden we ook een vak Informatica, wat gelukkig niet alleen ging over hoe je een grafiek moet maken in Excel. Ik maakte daar kennis met de Diffie-Hellman key exchange, predikatenlogica, Alan Turing en nog veel meer. Ook kwam ik in aanraking met wat 'serieuzere' programmeertalen, zoals HaXe en PHP. Hierin had ik Pong nagemaakt en een browser game in elkaar gezet. Dit was ook het moment dat ik wist wat ik later wilde worden.

Naast mijn studie werk ik al een tijdje bij Infi als part-timer. Wat ik het fijnste vind aan het werken bij Infi is dat er tussen collega's een informele sfeer hangt. Een biertje kan er ook altijd bij, maar niet vóór vijf uur, anders wordt Daniel boos. Naast het werk wordt er bij Infi ook nadruk gelegd op leren. Een voorbeeld hiervan is de zogenaamde leergang, waar we een aantal weken lang groepsessies houden om een boek over software development bespreken. Ook organiseren we meetups, coding dojo's, waar over nieuwe technologieën wordt gesproken. Al met al voel ik me om dit soort zaken zeer thuis bij Infi.

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?

Voor wie heb je een vraag?