10 weken lang lol tijdens de Infi Summer of Love

Michael en ik, wij zijn een match. Hij, een veel jongere developer, en ik een 'iets oudere' officemanager. Dat ontdekten we tijdens de Infi Summer of Love! Tien weken lang jagen op elkaar, scheuren over een kartbaan, peddelen over de gracht en zelf cocktails shaken & drinken. En dat alles op kosten van de baas.

Het zit zo: bij Infi zijn het afgelopen jaar een hoop nieuwe mensen komen werken. Daarom afgelopen zomer tien weken lang elke week een teamuitje! Wij mochten zelf de activiteiten bedenken. Het doel van tien weken lang lol was elkaar beter leren kennen. De Summer of Love was een Rock. Met een Rock stel je als bedrijf een doel: medewerkers stimuleren, inspireren, elkaar beter leren kennen, alle neuzen dezelfde kant op. Leuk, en ook leerzaam! Wat heb ik nou geleerd van de Summer of Love activiteiten?

Een eenvoudige oplossing is ook een oplossing

Hoe krijg je een manshoog paard de bocht om? Een van collega’s hield het paard een bak met voer voor. Het paard kwam in beweging. Geleerd: een eenvoudige oplossing is ook een oplossing. Je ontdekt wie initiatief neemt, wie afwachtend is, wie tijd nodig heeft om op geweldige ideeën te komen en wie het van een afstandje bekijkt. “Toe maar Jolanda, loop maar een stukje met hem mee”, zeiden de 5 grote mannen achter mij. Ik dacht: “Ik?” Ja, toe maar, wuifden ze, en daar ging ik. Als team een paard een parcours te laten volgen niet zo makkelijk is, maar dat communicatie en samenwerking belangrijk is. Dat is wat we leerden tijdens coaching met paarden.

20181005_jb_0626

IT’ers zijn bloedfanatieke jagers, ik een belabberde crimineel

Zie ze in slow motion, vier collega’s rennen langs de Dom, over de Oude Gracht, bezweet, tablet in de hand. Ze zijn op geheime missie, ze zoeken mij, de crimineel. Ik zit met andere collega’s in een kroeg, rustig aan een biertje. Onze tablet licht op: “Shit, wij zijn crimineel en worden gezocht, wegwezen!” Biertje achterover en rennen. De Hunting tablet game... Een activiteit die ik had georganiseerd. Ik heb nog nooit zulke fanatieke mensen meegemaakt. We hebben kluizen gekraakt, diamanten gestolen en boeven gevangen. Mijn team had 85 punten, de winnaars 245. Bezweet komen ze terug in de kroeg om verhalen te delen, een biertje te drinken en elkaar te overtroeven.

40684642_2216707761692083_4263994285373784064_o

Speeddaten met collega’s is spannend (en tantes kast mag naar het vuilnis)

Hier ontmoette ik Michael, mijn twintig jaar jongere collega. Daarover straks meer. We weten nu dat speeddaten een spannende manier is van elkaar leren kennen. Wat voor vragen komen er. Elkaar kort voorstellen, een vraag: drie favoriete kinderboekenschrijvers, weet je de kleur van de voordeur van iemands huis, wat wil je het liefst uit je huis bij de vuilnisbak zetten (ik een kast van een oudtante, rood notenhout, ronde pootjes, vreselijk ding) heb je dezelfde dan steek je je hand op en heb je een match. Wie de meeste matches had kreeg twee bioscoopkaartjes. Wat blijkt, Michael en ik zijn een match. Ja, echt! Wij blijken dezelfde favoriete kinderboekenschrijvers te hebben: Annie M.G. Schmidt, Astrid Lindgren, Paul van Loon en Roald Dahl. Wie had dat ooit gedacht.

Het slotdiner en samen robots spotten

Als kers op de taart: een slotdiner in een prachtige molen. Maar eerst samen robotjes bekijken in het museum Speelklok van Pierement. Ja, bij Infi doen we ook af en toe cultureel. Tien weken lol maken met nerds is dolle pret, maar hier werken is ook fijn. Hoe snel ik mij thuis voelde bij Infi is heel bijzonder. In een omgeving van developers waar openheid, samenhorigheid en ruimte om te zijn wie je bent de orde van de dag is.

Na tien intensieve, fantastische weken is een van de volgende Rocks een periode van rust!

[Jolanda is officemanager bij Infi]

Wil je op de hoogte blijven van updates over hippe tech, een kijkje achter de schermen, of upcoming events? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ben jij onze nieuwe ontwikkelheld(in)?

› Dit kun je verwachten als jij je aanmeldt.

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?