Build Stuff 2016: bouwen en feesten

Build Stuff, een Litouwse conferentie voor mensen die... nou ja... dingen bouwen. Ely is geweest en vertelt!

Lustrum

Eind vorig jaar bezochten Daniël, Dylan, Erik, Freek, Jiri, Jorik, Roeland en ikzelf het jarige Build Stuff. Deze conferentie voor mensen die dingen bouwen vierde haar eerste lustrum en stond vol met sprekers over ontwikkelingen, trends en innovaties. Er werd gekeken naar ontwikkelingen op het gebied van software en er waren volop sociale evenementen te vinden.

Het evenement wordt jaarlijks gehouden in het Radissonhotel te Vilnius. Een uitstekende locatie. Je loopt direct vanuit je hotelkamer naar de zalen, het eten is goed en het casino in de kelder leent zich prima voor een biertje om de dag mee af te sluiten.

20170126_blog2

Build Stuff...

Het evenement duurde drie dagen en was opgedeeld in blokken van een uur waarin vijf praatjes tegelijkertijd werden gegeven. De onderwerpen waren heel uiteenlopend. Hierdoor hebben we kunnen genieten van verschillende verhalen van een grote hoeveelheid sprekers en bedrijven.

Voorbeelden van deze praatjes zijn de warroomverhalen van Uber, de metric-driven development van JustEat en Tomer Gabel die deze editie van zijn How Shit Works-reeks tot de kern van de werking van een CPU doordrong. Omdat het dezer dagen op een conferentie natuurlijk niet aan functionele talen mag ontbreken werd in allerlei praatjes aandacht besteed aan onder andere F# en Elm.

... at night

Ook buiten de praatjes om hoefden we ons niet te vervelen. Zo was er Party Night in club EXIT waar huisband Undefined optrad. Alles terwijl we van een biertje in de door Build Stuff afgekochte bar konden genieten. Daarnaast werd op de laatste dag een pokertournament georganiseerd waar Freek, samen met een hoop andere bezoekers, een paar duiten in de zak van het goede doel heeft gedaan.

Alle talks zijn vastgelegd op video, dus ik verwacht dat ze in de komende periode door BuildStuff gepubliceerd worden. Tot die tijd kun je hieronder en hier alvast een kleine voorselectie bekijken en je je daarna hier inschrijven voor de zomereditie van Buildstuff in Spanje.[Ely is ontwikkelaar bij Infi]

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?