Coaching met paarden voor een nóg beter teamgevoel

We zijn bij Infi heus niet alleen maar aan het typen de hele dag! Nee, soms doen we ook aan teambuilding. Dit keer op een hele speciale manier. Met paarden! Hele grote paarden…

Coaching met paarden

De 'Summer of Love', met elkaar beter leren kennen en gelling van de groep als doel, was voor mij een ideale kans om mijn collega’s mee te nemen voor een sessie coaching met paarden. Maar waarom dan teambuilden met paarden? Samenwerking en communicatie zijn van groot belang binnen een kudde paarden. Zij zijn van elkaar afhankelijk om te overleven, dus reageren feilloos op elkaars lichaamstaal, energie en signalen. In de interactie met een paard word jij ook onderdeel van de kudde. Als je met je team en het paard aan de slag gaat, komt het aan op werken als een team (kudde), duidelijkheid, en samen een boodschap uitdragen.

Je wordt door het gedrag van het paard en je interpretatie daarvan geconfronteerd met jouw of jullie uitstraling, houding, onderlinge verbinding en (non-verbale) communicatie. Lukt het of niet? Waarom niet? Wie doen er allemaal mee? Wie verzint een andere aanpak? Wie kijkt er de kat uit de boom? Wordt er overlegd? Wordt iedereen gehoord? Welke kwaliteiten van je teamleden zie je? Coaching met paarden leert je veel over elkaar!

Klinkt tof allemaal hoor Suus, maar wat vonden onze collega’s er eigenlijk van? Patricia ging op onderzoek uit en vroeg het Erik en Michael.

Waarom heb je meegedaan?

Erik: “Deze activiteit viel onder onze kwartaal rock ‘Summer of Love’. Redenen voor mij om mee te doen zijn verbinding met het bedrijf, nieuwe (en oude) collega’s beter leren kennen en een stukje gezelligheid!” Michael: “Ik vond het gewoon gezellig met collega’s, maar had eigenlijk niet zo’n zin.”

Wat vond je er leuk aan?

Erik: “Ik vond het tof dat de activiteit op een remote locatie was. Op de boerderij in Terschuur had je in ieder geval geen Albert Heijn in de buurt! Ook leuk om te zien waar mijn collega Suus zoveel tijd doorbrengt en te zien wat zij in haar persoonlijke leven doet.” Michael: “De paarden! Ik vond het echt vet om wat met paarden te doen. Ik kom daar normaal nooit in aanraking mee. En wist ook niet dat ze zo groot waren!”

Wat was er spannend aan?

Erik: “Paarden zijn echt mega groot. Je weet ook niet zo goed wat ze gaan doen. Ik had verwacht dat het makkelijker zou zijn. We moesten ons uitgekozen paard Magic zonder beugel of touw een bepaald parcours laten afleggen, in een team van een mannetje of 8. Je zou verwachten dat zo’n beest tam is en doet wat je zegt… maar nee dus! Michael vult aan: “Het is ook echt wel even spannend om naast zo’n groot beest te staan!”

Wat heb je ervan geleerd?

Erik: “Ik heb vooral iets geleerd over paarden. Wat ik heb geleerd in het kader van teambuilding is dat ik een volgende keer als team veel sneller zou proberen zo’n beest echt te sturen. Met meer power. En misschien ook wat vaker centrale communicatie over de voortgang.” Michael heeft vooral individuele learnings eruit gehaald: “Ik heb geleerd dat je echt geduld moet hebben met paarden. En vastberaden moet zijn. Je moet het blijven proberen, en als het niet werkt probeer je iets anders. Ik ging er eigenlijk gelijk op af en probeerde uit te vinden hoe zo’n paard werkt. Dat doen we als developers natuurlijk ook: uitzoeken hoe dingen werken.”

Wat neem je mee naar je werk?

Erik: “Hier bij Infi hebben we een gedefinieerd proces, afspraken en tools. Dus die samenwerking zit bij ons wel goed. ln een andere setting bij een nieuwe activiteit zijn die dingen er nog niet, en kun je op je bek gaan. Dat is wel even een reality check.” Michael voegt er nog aan toe: “Bij Infi zijn we al best goed op elkaar ingespeeld. Dat zag je dan ook wel in het team waarmee ik moest samenwerken met de paarden. We geven elkaar de ruimte om op de voorgrond te treden en elkaars ideeën uit te proberen. Dat doen we op werk ook. Het was dus een goede bevestiging van dat wat we bij Infi doen, ook werkt in een andere setting, met paarden en een parcours. Dus eigenlijk was het echt een super leuke dag en een ontspannen sfeertje!”

20181005_jb_0491 20181005_jb_0660

Ben jij onze nieuwe ontwikkelheld(in)?

› Dit kun je verwachten als jij je aanmeldt.

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?