Domain-Driven Design: Freek bij DomCode

Afgelopen dinsdag heb ik bij DomCode, een Utrechtse meetup, een praatje gehouden over Domain-Driven Design. Hoe kan DDD begeleiding bieden bij en oplossingen voor problemen rondom design, communicatie en cultuur?

Domain-Driven Design

(Software)design, communicatie en cultuur zijn voor mij drie belangrijke gebieden in softwareontwikkeling. Mijn ervaring is dat als je een van deze gebieden niet op orde hebt, de kans groot is dat je project gaat mislukken. Ik heb tijdens DomCode laten zien hoe DDD voor elk van deze gebieden krachtige tools heeft waarmee je de kans kunt verkleinen dat er iets mis gaat. Zo zijn bijvoorbeeld entities, values, aggregates, bounded contexts en core domain allemaal voorbijgekomen.

Smaakt naar meer

Het was de eerste keer dat ik voor publiek een praatje deed, dus het was best wel even spannend. In de voorbereiding had ik het praatje al een aantal keer geoefend voor een aantal collega’s en vrienden. Met dank aan de feedback uit deze sessies en het puur oefenen, ben ik behoorlijk tevreden over hoe het ging. Het was een heel gave ervaring ondanks de zenuwen! Dit jaar heb ik mezelf als doel gesteld drie keer een praatje te doen, dus: 1 down 2 to go!

Hier kun je de volgende meetups van DomCode bekijken en ik laat je weten wanneer ik weer op een podium sta!

[Freek is technisch directeur bij Infi.]

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?

Voor wie heb je een vraag?