Een mobiele app: heb ik die nodig?

Regelmatig krijgen wij vragen over het nut van mobiele apps. In dit blog vertel ik je daarom in het kort over wat je met een mobiele app kan, wanneer je hiervoor kiest en wat de beste weg naar een app is!

Wat kan een app en hoe bouw je die?

Kort samengevat: met een mobiele app kun je gebruikers doelgericht in actie laten komen waarbij je de handige features van smartphones of tablets inzet. Denk hierbij aan een bestelling plaatsen, een route plannen of een foto delen. Conversie is vaak het belangrijkste doel van een mobiele app: je stuurt aan op gerichte acties zoals een aankoop doen of een reservering maken. Maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk. Van toffe games tot revolutionaire communicatie-apps, je kan het zo gek niet bedenken of wij kunnen het voor je bouwen.

Als doorgewinterde nerds hebben wij de kennis die nodig is voor het bouwen mobiele websites (o.a. HTML5) en native apps (iOS - iPhone/iPad - en Android) allemaal in huis. Wij bouwen in principe alles op maat. Dit betekent dat wij bij de ontwikkeling niet zijn gebonden aan programmeertaal, besturingssysteem of methodiek. Wij kiezen zelf wat het beste past bij de door jou gewenste app. Dit zorgt er voor dat we jou dus altijd de beste oplossing kunnen bieden! Bekijk bijvoorbeeld eens de apps die wij voor Couverts hebben gebouwd.

Eerst een mobiele app of eerst een webapplicatie?

Of je kiest voor een mobiele app of webapplicatie - of allebei, dat hangt af van je vraag. Waarschijnlijk zoek je sowieso naar de beste oplossing. Uit ervaring weten we dat elke vraag en situatie toch net even anders is, dus ook wat 'het beste' is. Wat de beste oplossing voor jou is hangt bijvoorbeeld af van de volgende punten:

  • het product, verhaal of de dienst waarmee je de markt wilt veroveren;
  • hoe de markt die je wilt bereiken zich gedraagt;
  • wat op de langere termijn voor jouw vraag het beste werkt;
  • hoe groot je budget voor de ontwikkeling is. 
Deze vragen hoef je niet in je eentje te beantwoorden. Daar helpen wij je graag bij. Ervaring hebben we: dagelijks bouwen we met veel passie aan een groot aantal maatwerk apps. Ook hebben we veel ervaring met het bouwen van koppelingen met externe systemen en schrikken wij niet van uitdagende logica, migraties van databases of lastige betaalomgevingen. Daag ons maar uit, we gaan graag op zoek naar de oplossing die het beste bij jou past!

Mobiele app voor bij een webapplicatie?

Heb je al een webapplicatie en wil je gebruikers doelgericht meer in actie laten komen? Mooi moment om voor een mobiele app te kiezen. Om een goede app te kunnen bouwen bepalen we samen welke content en belangrijke functies van de webapplicatie terug moeten komen in je app. Hiervoor gebruiken we de al opgedane insights van je webapp. Zo kunnen we de mobiele app zo effectief en laagdrempelig mogelijk maken.

We maken dus nadrukkelijk geen 1-op-1 vertaling van je webapplicatie. We kijken juist naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van mobiel en hoe we die op jouw specifieke situatie kunnen toepassen. Dus: klein beginnen en groots eindigen in plaats van een app bouwen met veel te veel toeters en bellen die toch niemand gaat gebruiken.

En nu?

Kies uit een van de volgende opties:

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?

Voor wie heb je een vraag?