Even voorstellen: Adolfo Ochagavia

Yay! We hebben een Chileen aan boord. Groot programmeertalent en lekker kritisch. [Zo werd ik al gelijk gewezen op een taalfoutje]. Bienvenido a Infi!

Hoe ben je bij Infi terechtgekomen?

Een paar jaar geleden ging ik voor het eerst naar een Meetup van DomCode en kwam toen Freek tegen. We hebben minimaal een half uur gesproken over onder andere Rust, een programmeertaal waarbij ik nauw betrokken ben geweest. Dat je bij zo’n Meetup gelijk zulke technische gesprekken kunt voeren vind ik heel cool. Toen dacht ik gelijk: met Freek moet ik in contact blijven! En dat heb ik gedaan. Het viel me ook op hoe vaak Infi de host was van de Meetups die ik volg. Ze horen bij de community en willen graag bijdragen. Dat geeft een heel welkom gevoel. Ik heb toen zelf ook een keer een Meetup gehost bij Infi, en kreeg toen een heel goede indruk van het bedrijf.

Hoe was je eerste indruk bij je kennismakingsgesprek?

Mijn eerste gesprek was ook weer met Freek. Ik wist nog niet precies wat ik wilde doen, maar wilde natuurlijk sowieso op een leuke plek terechtkomen. En de cultuur van Infi vond ik erg leuk. Ik heb toen een heel fijn gesprek gehad. Ik had eerst nog wel een kleine twijfel of het hier technisch genoeg voor mij zou zijn. Maar nu weet ik dat het voldoende technisch uitdagend is!

Wat me verder is bijgebleven van het gesprek is de betrokkenheid bij klanten, hoe hier met agile wordt gewerkt, en hoe we met de klant in gesprek gaan. Dat is voor mij een goede bron van motivatie.

Je loopt hier alweer 1 maand rond. Hoe vond je jouw start bij Infi?

Mijn start was heel goed! Ik belandde gelijk midden in de Infi Summer of Love. Er waren deze zomer wekelijkse activiteiten om collega's te ontmoeten en leren kennen. Dat was mooi meegenomen. Verder heb ik ook wel een soort programmeer-trots, en wilde heel graag in mijn eerste week code schrijven die ook echt naar de klant ging. En dat heb ik gedaan! Dat werkt echt super motiverend. Ik ben ook heel blij met mijn team. En er valt ook nog veel te leren hier, ook bijvoorbeeld een stukje projectmanagement. Daar moet ik nog wel een beetje aan wennen…

Wat vind je zo leuk aan Infi?

De mensen zijn aardig, de lunch is lekker én er zijn onbeperkt perenijsjes! Ik vind het ook fijn dat wat ik op de website heb gelezen, ook écht zo is in de praktijk. En dan die hoverboards die Daniel [onze directeur] gekocht heeft omdat hij er zin in had. Eigenlijk nutteloos, maar het weerspiegelt wel de houding dat je jezelf niet te serieus moet nemen. Dat straalt Daniel ook wel echt uit, en iedereen die hier rondloopt. Ja, daar kan ik echt van genieten.

Wat maakt jou een echte nerd?

Ook ik ben al vrij jong begonnen met programmeren, toen ik een jaar of 15 was. Maar het is denk ik meer mijn houding, mijn grote nieuwsgierigheid naar hoe dingen werken die mij nerd maken. Als je goed genoeg kunt zoeken kun je alles vinden online. En zelfs als je het niet kunt vinden, zijn er altijd mensen bereid om je te helpen, ook al ken je ze niet. Of je bouwt zelf een programmaatje om het te testen :) Ja, dat is de soort nerd-gemeenschap waar ik me onderdeel van voel. Net als bij die Meetups, waar je gratis een talk geeft of een talk ontvangt.

Heb je naast programmeren nog tijd voor andere hobby’s?

Gelukkig wel! Ik heb sowieso een hele brede interesse. Toen ik in Chili op school zat heb ik gekozen voor vakken als geschiedenis, filosofie, literatuur, en ben toen een jaartje rechten gaan studeren. Ik houd ontzettend veel van lezen dat ik tijdens studie moest opletten dat ik niet vergat te studeren! Vooral fantasy boeken vind ik leuk, maar ook klassiekertjes zoals Charles Dickens. Voordat ik leerde programmeren heb ik gitaar leren spelen. Dat ben ik weer verder gaan oppakken en door iedere dag een kwartier te spelen word ik elke keer wat beter. Dan zou ik nog iets over sporten kunnen zeggen, maar ik sport niet. Wel neem ik de trap naar ons kantoor in plaats van de lift!

[Adolfo is developer bij Infi]

Wil je op de hoogte blijven van updates over hippe tech, een kijkje achter de schermen, of upcoming events? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ben jij onze nieuwe ontwikkelheld(in)?

› Dit kun je verwachten als jij je aanmeldt.

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?