Even voorstellen… ehhh welkom terug: Henri de Jong

Vaak verwelkomen we nieuwe collega’s. Soms nemen we afscheid van collega’s. En af en toe heten we iemand welkom terug! Leuk dat je er weer bent, Henri!

Waarom ging je eigenlijk weg bij Infi?

Eigenlijk ben ik niet bij Infi weggegaan omdat ik Infi niet leuk vond. Op Infi was ik nog lang niet uitgekeken. Maar ik wilde graag ervaren hoe het zou zijn om in het buitenland te wonen en te werken. En mijn vriendin en ik kregen een jaar geleden die mogelijkheid! We zijn toen het avontuur aangegaan en voor een jaar naar Engeland vertrokken. Daar hebben we in de buurt van Manchester gewoond. Het plaatsje heette Sale… Echt heel onhandig als je wilde googlen wat er allemaal in die plaats te doen was! We hebben een leuke tijd gehad daar, alleen waren we iets sneller terug dan we dachten.

Je hebt voor je vertrek ook bij ons gewerkt. Waarom ben je weer terug?

Mijn vriendin en ik misten toch wel ons sociale leven dat we hier in Nederland hadden opgebouwd. Ook dingen op het werk zijn toch lastiger dan je vooraf bedenkt. Wij Nederlanders zijn gewoon heel direct en efficiënt, en dat botst soms wel eens met de cultuur daar. Het was ook heel leerzaam hoor, maar het paste toch niet helemaal bij ons. Toen we besloten terug te gaan, heb ik gelijk Jiska [onze HR manager] gebeld en gevraagd wat als ik weer terugkom. We weten wat we aan elkaar hebben, dus de deal was snel rond.

Wat heb je het meest van ons gemist in dat jaar?

De leuke uitjes, samen leuke dingen doen. Ja, echt de gezelligheid. Het was daar toch een beetje in eilandjes werken. Ook miste ik de uitdaging. Dat heb je hier bij Infi genoeg! Doordat we hier met een groter team werken, leer je ook veel van elkaar, en dat is heel leuk! Daarmee haal je natuurlijk ook projecten binnen die technisch uitdagender zijn.

Wat vind je veranderd bij Infi?

Er zijn in dat jaar veel nieuwe mensen bijgekomen! En natuurlijk nieuwe klanten. Dus daar moet ik wel een beetje aan wennen. En niet te vergeten… de komst van het dakterras! Dat is een fijne verandering!

Wat wil je graag leren de komende periode?

Als Technical Lead is het belangrijk om je niet alleen puur op code te richten, maar ook op het team en de interactie met de klant. Daar wil ik wel nog beter in worden.

Wat maakt jou een echte nerd?

Ik heb echt van mijn hobby mijn werk gemaakt. Zo ben ik altijd bezig met computers en dingen uitproberen, en uiteindelijk ook gewoon software gaan ontwikkelen. Dan kom je er trouwens achter dat het echt niet alleen om de code gaat. Maar ook hoe je dingen overbrengt en zaken niet te complex maakt.

Heb je naast programmeren nog tijd voor andere hobby’s?

Ik fiets heel wat af en ik schaats heel wat af! Dat zijn best tijdrovende en hele leuke hobby’s. En fijn dat het nog zo lang mooi weer is gebleven. Al laat ik me door het weer niet tegenhouden. Je kunt altijd wielrennen. Er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding.

[Henri is developer bij Infi]

Wil je op de hoogte blijven van updates over hippe tech, een kijkje achter de schermen, of upcoming events? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ben jij onze nieuwe ontwikkelheld(in)?

› Dit kun je verwachten als jij je aanmeldt.

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?