Even voorstellen: Jeroen Huinink

Een ondernemer die diep in zijn een hart eigenlijk een verborgen nerd blijkt … Welkom Jeroen!

Hoe heb je ons gevonden?

Jeroen: ”De afgelopen twee jaar heb ik als zelfstandig adviseur voor software ondernemingen gewerkt. Bij een van die opdrachtgevers heb ik samengewerkt met mensen van Infi: Freek, Jeroen en Daniël. Ik kende zo Infi en wist wat ze doen. Het soort projecten en het soort klanten waar zij voor werkten leken mij leuk, maar vooral de attitude van de Infi-ers sprak me aan. Nadat de mensen van Infi vertrokken heb ik contact gehouden en ben met Freek gaan eten. Toen een grote opdracht ophield, heb ik opnieuw contact gezocht met Freek om te verkennen wat de mogelijkheden voor samenwerking waren en waar de overeenkomsten in focus en cultuur lagen. Die bleken er allebei volop te zijn.”

Wat is er anders bij Infi dan in je eerder werk?

Jeroen: “Voorheen werkte ik altijd voor bedrijven die een eigen softwareproduct of dienst bouwden en verkochten. Bij dat soort bedrijven ligt de nadruk vooral op het vermarkten van het eigen product. Bij Infi ligt de focus op bouwen van software: de vraag van de klant invullen en iets bouwen waar we trots op kunnen zijn.”

Hoe vond je jouw start bij Infi?

Jeroen: ”Ontzettend warm: de eerste dag nam het hele bedrijf deel aan een strategie sessie. Hieraan mocht ik direct een actieve bijdrage leveren en dat werd zeker gewaardeerd. Ook in de dagen daarna was de ontvangst warm: ik voelde me snel welkom en thuis.’’

Wat vind je leuk aan programmeren?

Jeroen: ”Programmeren is veel meer mensenwerk dan veel mensen denken; het is een ontzettend creatieve bezigheid. Ik geloof niet in software fabrieken. Het uitvoeren en managen van een softwareproject is als het managen van een creatief proces en niet zoals een lopende band. Ontwikkelaars zijn geen fabriekjes die automatisch software uitpoepen.’’

Wat wil je graag leren?

Jeroen; ”Ik ga eerst gewoon als technical lead aan de slag: met een team kwalitatieve software schrijven dat een probleem oplost voor onze klanten; werk doen waar we zelf ook trots op zijn, omdat het goed in elkaar steekt. Mijn ervaring als ondernemer ga ik natuurlijk ook gebruiken bij het samenwerken met onze klanten. Het doel is om op termijn voor Infi een vestiging in de regio Arnhem / Nijmegen te openen.”

Heb je naast werken nog tijd voor andere hobby’s?

Jeroen; ”We hebben pas een jonge, energieke hond, dus daarmee ben ik veel aan de wandel. Daarnaast hebben we een grote tuin die het nodige onderhoud vraagt. Als er dan nog tijd over is lees ik graag science fiction.“

[Jolanda is office manager bij Infi]

Wil je op de hoogte blijven van updates over hippe tech, een kijkje achter de schermen, of upcoming events? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ben jij onze nieuwe ontwikkelheld(in)?

› Dit kun je verwachten als jij je aanmeldt.

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?