Even voorstellen: Joost Jansen

Joost had Infi al een tijdje op het oog en nu is hij als ontwikkelaar de nieuwste aanwinst van het Nerdkwartier!

Waar is de vonk voor Infi overgeslagen?

Ik heb jullie leren kennen via een Domcode-meetup die door Infi werd gehost. Daar sprak ik een aantal mensen van Infi en hoorde ik dat jullie zelf ook meetups organiseerden. Zo ging ik naar de meetup over Elm en dat was super vet. Uit deze meetup bleek dat er bij Infi geleerd mag worden en dat beeld werd bevestigd door de mensen die ik sprak. Het werd me duidelijk dat ik graag bij Infi wilde komen leren. Toen de vacature voorbij kwam dacht ik gelijk, dit wil ik! En nu zit ik hier. Een micro-droom die nu werkelijkheid is geworden.

Dat klinkt goed! Wat is je opgevallen in je eerste weken?

Dat bij Infi de meeste mensen kennis hebben van zowel front-end als back-end. Ik beschouw mezelf voornamelijk als front-end developer en bij Infi werk ik nu dus ook deels aan de back-end. Dat is wel even omschakelen, maar inmiddels zie ik in hoe goed dit is. Ik leer nu wat beide kanten van elkaar nodig hebben om een volledige applicatie te bouwen. Daarnaast is de cultuur heel open en maakt dat het mogelijk dat ik aan iedereen mijn vragen kan stellen.

Je had het net over microdromen. Heb je nog andere dromen?

Ja! Duurzaamheid en energie vind ik enorm interessant en in combinatie met technologie zou ik iets moois voor de wereld willen maken. Ik wil iets creëren wat waarde heeft voor iedereen hier op de wereld. Afgelopen jaar volgde ik voor mijn studie de minor Creative Industries. Hier leerde ik om in een team samengesteld uit verschillende disciplines een probleem van een merk op te lossen door middel van design thinking. Daar heb ik geleerd welke stappen er nodig zijn om een eigen idee uit te werken. Ik heb al een idee en als dat concreet wordt, zal ik er meer over vertellen. Door te blijven leren wil ik in ieder geval slimmer blijven dan de robots.

En heb je daarnaast nog tijd voor andere activiteiten?

Ik vind het leuk om met beeld een verhaal te vertellen en daarom fotografeer ik veel. Je kunt mijn foto’s en filmpjes bekijken op Instagram @joostjansen.me. Daarnaast praat ik graag met mensen. Uit gesprekken komen altijd weer nieuwe dingen en leer ik een hoop, daar ga ik voorlopig nog wel mee door.

Meer weten van Joost? Stuur hem een e-mail.

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?