Even voorstellen: Laurens Groeneveld

Infi blijft in beweging zo... We zijn weer een gepassioneerde programmeur rijker! Welkom Laurens! 

Hoe ben je bij Infi terechtgekomen?

Ik kwam een online advertentie tegen met een vacature. In de advertentie stond maar één zin en die sprak me gelijk aan! Ik heb de website bekeken en het leek me een leuk bedrijf, vooral heel open, want alles stond op de website. Vooral de persoonlijke stukjes van alle medewerkers vond ik erg leuk om te lezen. Ik dacht: “daar pas ik wel tussen!” Goede timing ook, want op dat moment was ik net klaar met mijn studie Informatica en Economie! Hoewel ik economie ook leuk vind, wilde ik altijd al de softwarekant op.

Hoe was je eerste indruk bij je kennismakingsgesprek?

Heel positief! Het werd geen sollicitatiegesprek genoemd en het was dan ook heel informeel en was écht bedoeld om kennis te maken. Qua techniek en werksfeer werd mijn gevoel bevestigd en hoorde ik eigenlijk niet veel nieuwe dingen, omdat ik alles al had gelezen op de website. Ik had online al een kijkje in het kantoor genomen met Google Street View, dus ik voelde me al bekend toen ik hier naar binnen liep. Op de site had ik al gelezen over de schermen met met allerlei informatie over klanten en Infi zelf, dus het was leuk om die in het echt te zien!

Je loopt hier alweer 2 maanden rond. Hoe vond je jouw start bij Infi?

Ik heb voor mijn studie wel een stage gedaan bij een bedrijf voor mijn scriptie, maar dit is mijn eerste échte baan. Het beviel meteen goed. Iedereen was behulpzaam, ik had vrij snel alles draaiend en binnen 2 weken had ik mijn eerste ticket al opgepakt. Heel leuk om al gelijk iets voor een klant bij te dragen! De collega's zijn heel leuk, iedereen heeft hart voor de klant en is betrokken bij het project. Er wordt actief meegedacht hoe we het beter kunnen maken en we werken nauw samen met de klant. Dat vind ik echt leuk! Ik begin nu ook door te krijgen hoe het project in elkaar zit.

Ik wil graag meer met .NET doen hier, dus heb ik als persoonijk ontwikkel kwartaaldoel ervoor gekozen om met .NET te helpen met de Advent of Code puzzel voor dit jaar! Het leuke is dat we hier niet 1 taal gebruiken voor alles, maar per project kijken naar wat het beste werkt, want elk nieuwe project is weer een andere uitdaging.

Wat vind je zo leuk aan Infi?

De openheid, transparantie over bedrijfsvoering, veel dingen samen doen, borrelen, gedeelde Star Wars liefde, eigenlijk teveel om op te noemen! Het voelt heel natuurlijk hier, en dat is echt niet overal zo. Ik ben ontzettend blij dat ik binnen een week na mijn diploma-uitreiking onderdeel van Infi mag uitmaken!

Wat maakt jou nou een echte nerd?

Eigenlijk verzet ik me altijd tegen die term.., Tuurlijk, ik zit veel achter de pc, houd van Star Wars, en programmeergrapjes, en hier wordt die term gebruikt als iets om trots op te zijn. Wij zijn nerds die kunnen communiceren! Ergens op de middelbare school ben ik trouwens al begonnen met programmeren, daarvoor websites gebouwd met Publisher en daarna steeds meer richting HTML/CSS gegaan. Ook vond ik Linux interessant om mee te prutsen.

Heb je naast programmeren nog tijd voor andere hobby’s?

In mijn vrije tijd lees ik vooral sci-fi, maar ook detectives en Agatha Christie, geschiedenis vind ik ook heel interessant. Verder speel ik graag historische strategiegames. De top betekent voor mij dat ik zelf zo’n game maak, maar die bedrijven zitten allemaal in Zweden. Als ik me een keer avontuurlijk voel dan vertrek ik, maar zit hier nu heel goed op mijn plek, dus voorlopig blijft het een hobby.

Wil je op de hoogte blijven van updates over hippe tech, een kijkje achter de schermen, of upcoming events? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

[Laurens is developer bij Infi]

Infi maakt het allemaal waar:

browser-icon

Webapplicaties

Wij ontwikkelen webapplicaties op maat waarmee we jouw ideeën waarmaken. Maatwerkapplicaties gebouwd door ambitieuze nerds die niet schrikken van uitdagende logica, complexe databases, datamigraties of betaalomgevingen. Daarnaast verzorgen we ook de hosting, onderhoud en support. Wij willen jouw ideeën fixen. Wil je weten hoe?
Ontdek wat een webapplicatie voor je kan doen >

mobile-icon

Mobiele apps

We zijn nerds met liefde voor softwareontwikkeling, dus ook voor de ontwikkeling van mobiele applicaties (apps). Native apps voor iOS en Android, maar ook voor mobiel gebruik geoptimaliseerde webapplicaties. Wij weten wat erbij komt kijken en hebben de kennis voor web, iOS en Android allemaal in huis. Wil je weten wat het beste bij je past? 
Ontdek wat een mobiele app voor je kan doen >

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?