Even voorstellen: Martijn Majoor

Van memes checken op Reddit naar een nieuwe baan als developer bij Infi. Wij hebben geluk, want Martijn is onze nieuwste aanwinst!

Hoe ben je bij Infi terecht gekomen?

Ik zag op Reddit vaak advertenties van Infi voorbij komen, waarop mensen grappige discussies begonnen over dat ze het irritant vonden dat Infi steeds zegt “wij zijn nerds”. Daar kan ik erg om lachen. Jiri en Jorik had ik ook al eerder gesproken, dus Infi zat al een tijdje in mijn achterhoofd. Bij mijn vorige baan waren alle projecten heel groot met als bijkomend nadeel dat ik nooit van begin tot eind een project heb meegemaakt, van de opzet tot aan de livegang.

Ik heb dit altijd erg vervelend gevonden, want ik zie graag wat er met mijn code gebeurt, hoe de applicatie wordt gebruikt. Ik wil waarde creëren en iets nuttigs toevoegen aan een project. Bij Infi hoop ik wat meer van het daadwerkelijke gebruik van mijn code te kunnen zien.

Wat was je eerste indruk van Infi?

Mijn eerste gesprek was met Jacco en Wolf. Toen ik hier naar binnen liep, werd ik meteen heel vrolijk van het enorme museum aan gadgets dat hier tentoongesteld is. Het gesprek was voornamelijk een bevestiging van allerlei dingen die ik belangrijk vind en naar op zoek was: het agile oppakken van projecten, niet te lang blijven hangen bij klanten die niet willen groeien en innoveren. Beide partijen konden zeggen wat ze belangrijk vinden en die kwamen heel erg overeen. Dit gaat wel passen, dacht ik toen!

Wat vind je zo leuk aan programmeren?

Dat is een redelijk standaardverhaal: ik ben op de middelbare school begonnen met PHP en HTML. Ik heb me toen voornamelijk gericht op websites en niet echt op webapps. Als het geen website opleverde, dan vond ik het minder leuk, omdat ik resultaat wil zien van wat ik schrijf. Het liefst doe ik van alles wat: frontend, backend en database, maar ik heb altijd wel iets meer frontend-dingen gedaan.

Hoe was jouw eerste week bij Infi?

Mijn eerste week was een reeks van uitzonderlijke dagen. De communicatietraining op maandag was een leuke manier om kennis te maken met mijn nieuwe collega’s. Bovendien was het lekker weer om op het dakterras met mensen te kletsen. De Formal Friday vond ik ook erg leuk.

Ik ben meteen terecht gekomen in een team en kon daarmee direct aan de slag. Ik ben vooral bezig geweest met het leren kennen van de applicatie en wat code reviews en heb zelfs al wat tickets kunnen oppakken. Na twee dagen niet programmeren gaat het bij mij altijd jeuken en word ik ongelukkig, dus het gaf me een goed gevoel dat ik meteen aan het werk kon!

Wat valt je op aan Infi?

De focus ligt hier op mensen en een fijne cultuur. Er wordt echt gezocht naar mensen (nerds) die hier passen; goede programmeurs die niet goed passen, worden niet snel aangenomen, denk ik!

Heb je naast programmeren nog tijd voor andere hobby’s?

Buiten werktijd doe ik weinig met programmeren, dan heb ik meer behoefte aan family time: bankhangen, gamen en barbecueën als het lekker weer is. Ik word enorm niet gelukkig van hardlopen, maar ik doe het wel. Ook begin ik me steeds meer te realiseren dat ik uit de kast kom als Star Wars-nerd. Ik heb de VR-bril waarmee je kunt inhakken op Darth Vader, een R2DT-usb-dingetje en nog meer gadgets.

[Martijn is developer bij Infi]

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?