Even voorstellen: Matthijs Liethof

Voor een aantal Infiërs is Matthijs een oude bekende, maar sinds 1 april mogen we hem allemaal onze collega noemen!

Jij kent ons via Ely. Wat was je beeld van Infi?

Door Ely's verhalen ben ik een beetje fan van Infi geworden. Ik had het beeld: dat is een partij die weet hoe het hoort! Dat is precies het gevoel waar ik naar streef in mijn werk. Het idee om daar samen naar te streven en je aan elkaar op te trekken sprak me erg aan. Ik werk graag op het snijvlak van techniek, mensen en creëren. Wat ik mooi vind aan programmeren, is technisch bezig zijn en ook dat creëren: er is een duidelijk eindresultaat. En dat eindresultaat moet iets betekenen voor anderen, een echt probleem oplossen waar mensen tegenaan lopen.

En, klopte je beeld een beetje?

Ja en nee. Infi is inderdaad een technische partij die weet hoe het hoort. Het is ook mooi om te zien dat iedereen hier aan het leren is, telkens op zoek naar de beste oplossing. Die instelling heb ik zelf ook: je ziet steeds dat het beter kan en wilt daar dan komen. Er zijn een paar mensen waar ik nog een hoop van kan leren, maar ik heb óók ontdekt dat ik zelf ook wat in te brengen heb. Ik denk dat ik op front-endgebied echt wel verschil kan maken hier.

Je hebt een eigen bedrijf. Dat maakte je voor ons een gewilde kandidaat. Snap je waarom?

Jawel. Als je voor jezelf werkt, ben je echt intrinsiek gemotiveerd: het is heel tof wanneer iets wat puur uit jezelf is voortgekomen en waar je zelf hard voor hebt gevochten, er ineens staat. Dat is een geweldige beloning van je inspanningen, die verslavend werkt: wat ik maak, gaat me enorm aan het hart. Het is bij een werkgever natuurlijk een beetje anders, maar ook weer niet zó anders. Als je die verantwoordelijkheid voelt en de ruimte krijgt om daarnaar te handelen, kun je volgens mij veel waarde toevoegen aan een bedrijf en voor een klant. Ik vind het trouwens ook veel minder dingen eng sinds ik voor mezelf heb gewerkt. Ik heb veel geleerd door met klanten te overleggen en mijn mening te uiten, en ik vind het intussen de normaalste zaak van de wereld om degene te zijn die de knopen doorhakt.

Wat voor project zou je graag willen doen?

De mentaliteit van een start-up heeft voor mij wel charme. Gewoon beginnen, dan kijken of het werkt en dan doorgaan. Die bewegingssnelheid van zo'n bedrijf, de passie die daarachter zit - impact willen maken, iets nieuws in de wereld introduceren - en dat samen bedenken en van de grond af opzetten, dat vind ik spannend. Als het idee nog niet helemaal uitgekristalliseerd is, kun je ook nog meer meer betekenen voor de klant. Ik wil het liefst werken aan een project waarin ik mee kan doen in dat spel: samen bedenken hoe je met een softwareproduct zo veel mogelijk waarde kunt toevoegen.

En wat doe je als je niet programmeert?

Ik boulder twee keer in de week. Dat is een sport die niet draait om domme kracht, maar om puzzelen. En dat puzzelen moet je dan combineren met zo veel mogelijk controle krijgen over je lichaam, je bewegingen. Heel grappig: bijna alle mensen die ik tegenkom in de boulderhal, werken in de IT!

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?

Voor wie heb je een vraag?