Even voorstellen: Niels Keetlaer

Het was even schrikken voor de Infiërs: drie nieuwe ontwikkelaars erbij in één maand! Niels Keetlaer werkt sinds afgelopen vrijdag als android-ontwikkelaar in team Couverts. 
 

Hoi Niels! Je bent programmeur. Vertel eens: hoe heb je leren programmeren?

Wij hadden vroeger een computer thuis: zo'n grote doos met een groen scherm erop. Ik vond dat ding echt supersaai. Tot ik in één van de laatste klassen van de basisschool een spreekbeurt moest geven en mijn moeder me een stapel computerboeken in mijn handen drukte. Toen kwam ik erachter dat je zo'n ding dus zelf kunt programmeren - terwijl ik tot die tijd dacht dat dat alleen was weggelegd voor hele slimme mensen in computerlabs! Vrij snel daarna verhuisde de computer naar mijn slaapkamer. Zo is het begonnen, en eigenlijk ben ik altijd blijven programmeren. Wel echt hobbymatig, tot mijn studie aan de HKU.

De HKU?

Daar heb ik Digital Media Design gestudeerd, na mijn studie technische bedrijfskunde. Ik wilde websites gaan maken en bij Digital Media Design kon je daar wel wat over leren. Maar het bleek ook wel echt een kunstopleiding te zijn: ik leerde websites en andere interactieve media op een andere manier te benaderen en te motiveren waarom ik een bepaald knopje nou groen zou maken en niet rood - in plaats van zo maar wat te doen.

Ik ben uiteindelijk meer geïnteresseerd in de techniek, maar ik vond het heel tof om samen met anderen iets moois te maken. Het was tijdens die opleiding dat ik ontdekte hoe ik mijn programmeerkennis echt kon toepassen. Daarna heb ik met studiegenoten een eigen bedrijf opgestart en ben ik uiteindelijk als ontwikkelaar gaan werken.

En nu doe je dat bij Infi. Je hebt ons intussen een klein beetje leren kennen. Wat valt je op?

Wat me het meest opvalt, is dat er zo veel vertrouwen is. Iedereen vertrouwt op elkaars professionaliteit en is open en eerlijk over wat 'ie wel en niet kan, zodat je echt weet wat je aan elkaar hebt. Dat vind ik heel bijzonder.

Leuk dat je dat zegt! Dan een laatste vraag: wat is de volgende stap in je loopbaan?

Ik wil eerst nog veel meer leren op android-gebied. Ik ben nu al best wel goed, maar ik wil echt ramgoed worden en heel trots zijn op de kennis die ik heb van de techniek. En ik zou heel graag juniors willen begeleiden. Ik heb zelf heel veel zelf moeten leren. Ik zou het heel leuk vinden om nu juist anderen te helpen beter te worden in hun vak!

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?