Even voorstellen: René Aparicio Saez

Het team van Infi Amsterdam heeft de eerste echte Amsterdamse toevoeging: developer René komt ons team versterken! Tijd om deze Mokummer beter te leren kennen...

Wie ben je en wat heb je voor Infi gedaan?

Ik ben René en ik kom uit Amsterdam. Ik heb daar de bachelor Informatica gedaan en vervolgens de master Computer Science. Het afgelopen jaar heb ik detacheerwerk gedaan voor een ander bedrijf, maar ik heb vooral bij de Belastingdienst gezeten. Afgelopen januari ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe baan en die heb ik inmiddels gevonden.

Hoe heb je Infi gevonden?

Ik zag Infi voorbij komen door een advertentie op Reddit. Ik was die dag net klaar met zoeken en nam even een kijkje op Reddit. Daar kwam ik die advertentie tegen en wat ik las, sprak me wel aan. Wat Infi uitdraagt: een plek voor nerds die erg betrokken zijn bij de klant en professioneel werk leveren.

Je gaat voor Infi Amsterdam werken - hoe is dat zo gekomen?

Ik was op zoek naar iets in of rondom Amsterdam, dus toen ik zag dat Infi binnenkort ook in Amsterdam zou zitten, ben ik meteen op gesprek gekomen. Er werd me uitgelegd dat ik deel kon zijn van het team dat daar naartoe gaat verhuizen. Het lijkt me leuk om me niet alleen bezig te houden met het technische deel, maar ook de ondernemende kant een keer te bekijken en te combineren met mijn eigen vakgebied.

Hoe was je eerste week?

Die beviel goed! Ik voelde me meteen thuis. Ik heb leuke collega’s, er heerst een hele open sfeer hier, je kan naar iedereen toe stappen. Alles is erg transparant, nog meer dan ik van tevoren had verwacht. Er wordt vaak naar je mening en ideeën gevraagd.

Waarom is programmeren nou zo leuk?

Het heeft me altijd al aangetrokken. Je krijgt een probleem en, als het goed is, los je het uiteindelijk op en dat geeft je een stukje voldoening. Puzzelen en zoeken naar een oplossing vind ik heel leuk. Ik ben er mee in aanraking gekomen op mijn 15e op de middelbare bij het vak Informatica. Daar heb ik een beetje HTML, PHP, CSS gedaan.

Het voelde als een artistieke uitlaat voor me, want ik kan niet tekenen of iets dergelijks, maar zo kon ik toch iets maken. Ik heb nog getwijfeld of ik niet Natuur- en Sterrenkunde zou gaan studeren, maar ik zag meer toekomstperspectief in een opleiding Informatica.

Wat zou je graag willen doen bij Infi Amsterdam?

Amsterdam succesvol opzetten natuurlijk! En er net als hier in Utrecht een toffe werkplek creëren voor nerds en informatici die goed werk leveren.

Als je niet aan het typen bent, wat doe je dan?

Ik volg veel ruimtevaartzaken, SpaceX bijvoorbeeld. De ruimtevaart heeft me altijd gefascineerd, dat wij maar een klein stipje zijn in het gigantische universum. Ik vind het zo gaaf dat daar zoveel ingewikkelde programmatuur voor wordt gebouwd. Daarnaast houd ik van gamen en films/series kijken, vooral sci-fi en actie - thrillers vind ik niks.

Ik ben (net als een hoop andere Infi'ers) enorm fan van Star Wars. Ik heb een bioscoopabonnement, dus dat komt goed uit. Dingen doen in de natuur geniet ik ook altijd van. Ik ben wat dat betreft niet iemand die aan het strand ligt op vakantie. Ik vind het leuk om bezig te zijn in de natuur of een stedentrip te doen.

[René is developer bij Infi]

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?