Even voorstellen: Susanne van Aernsbergen

We hebben een nieuwe officemanager: Susanne!

We hebben een gigantische berg sollicitaties ontvangen, maar de jouwe sprong er meteen uit. Hoe kwam je erbij om te solliciteren?

Ik heb helemaal geen verstand van softwareontwikkeling: ik kom uit een totaal andere sector. In mijn vorige baan deed ik van alles en toen ik mijn baas ooit vroeg hoe ik mijn baan nou moest noemen, zei hij: 'Officemanager?'. Wat ik leuk vond aan mijn vorige werk was alles regelen, dus ik ben op zoek gegaan naar een functie die daarom draait. Op LinkedIn kwam jullie vacature naar voren gepopt en ik vond de vacaturetekst fantastisch - ik heb Sonja, die 'm geschreven heeft, op mijn eerste werkdag meteen een compliment gemaakt. De site sprak me heel erg aan, vooral de manier waarop jullie de mensen op de voorgrond zetten.

Om jou dan ook maar even op de voorgrond te zetten: wat vind jij nou het leukst om te doen?

Dit gaat toch ook een beetje over werk: ik merk dat ik heel blij word van het contrast tussen de hele dag dingen regelen hier op kantoor en dan 's avonds naar de middle of nowhere te rijden. Om daar een beetje met mijn paard te rommelen, buiten en fysiek bezig te zijn terwijl onze hond vrolijk rondscharrelt. Ander voorbeeld: samen met mijn huisgenoot ben ik een pizza-oven aan het bakken, dus gisteren heb ik bijvoorbeeld leem zitten mengen. Ik vind allebei die kanten van mijn leven heel leuk. Ik zou niet gelukkig worden als ik er een zou moeten kiezen. Ik hou juist van de afwisseling. Dat zie je ook terug wat ik verder doe. Ik ben grafisch ontwerper: dat betekent achter een computer heel klein en gedetailleerd werken, maar ik werk ook als equine assisted coach.

Wat houdt dat in?

Ik ben twee jaar geleden met een opleiding tot equine assisted coach begonnen. Ik houd van mensen en ik vind het interessant om te kijken wat ze motiveert en wat ze remt. In contact met paarden kom je die dingen heel direct tegen: je kunt niets meer aan je omgeving wijten dat eigenlijk vanuit jezelf komt. Een paard is gewoon paard en het doet wat het doet, in directe reactie op wat jij laat zien. Dit werkt soms confronterend, maar vooral heel verhelderend. Bovendien kun je in deze setting experimenteren met een andere aanpak, nieuw gedrag uitproberen. Nu mijn opleiding is afgerond, loop ik er zelf tegenaan dat coach een heel zelfstandig beroep is en ik ben gewoon geen zelfstandig ondernemer, dat zit niet in me. Ik werk liever voor en met anderen. Ik ben dus nog op zoek naar een manier om dit een plek in mijn leven te geven.

Ga je nog iets met coaching doen binnen Infi?

Ja! Dirk wil zijn team wel een keer meenemen voor een coachingsessie. Dat lijkt me supertof, en ik denk dat het heel waardevol kan zijn voor een team.

En wat ben je allemaal nog meer van plan?

Ik ga eerst kijken wat er op me afkomt, wat me opvalt en waar ik iets mee wil. Ik vind dat je moet weten waarom de dingen gaan zoals ze gaan: soms is er een goede reden om iets op een bepaalde manier aan te pakken, en soms niet (meer). In die fase van filteren zit ik nu. Daarna ga ik waarschijnlijk wel dingen meer structureel veranderen. Ik vind het dan belangrijk om aan iedereen uit te leggen waarom ik doe wat ik doe, want zelf wil ik dat ook altijd precies weten!

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?

Voor wie heb je een vraag?