Even voorstellen: Wilco Kusee

We hebben ons team weer uitgebreid met nieuw nerd-talent! Wilco kwam via programmeerpuzzels bij ons terecht en wij namen hem snel aan. Maar wat voor vlees hebben we eigenlijk in de kuip?

Wat vind je zo leuk aan programmeren?

Al van jongs af aan ben ik bezig met programmeren. Ik heb het altijd leuk gevonden om aan programmeerpuzzels te werken en aan wedstrijden mee te doen. Dit deed ik vaak samen met een aantal vrienden. Tijdens mijn studie Informatica heb ik ook deelgenomen aan een AI challenge waarvoor je een bot moest schrijven die met mierenhopen werkte. Ik heb hier toen veel tijd in gestoken en wat het extra leuk maakte, was dat je jouw bot kon testen tegen bots van andere mensen. Zo had je direct resultaat van hoe goed je bot het deed.

Hoe heb je Infi eigenlijk gevonden?

Via Advent of Code! Ik deed vorig jaar voor het eerst mee en ik zag een Nederlandse sponsor staan op de site. Dat viel natuurlijk erg op. Op dat moment was ik toevallig op zoek naar een baan, dus ben ik komen solliciteren.

Wat was je eerste indruk van Infi?

Mijn eerste indruk kwam van de website. Het viel me op dat er niet alleen veel aandacht besteed werd aan de techniek, maar ook aan de werkplekken en de sfeer op het kantoor. Tijdens mijn kennismakingsgesprek werd dit gevoel bevestigd. Aan de mensen merkte ik meteen dat ik hier wel tussen zou passen. Ik heb ook nog een keer meegeluncht, wat erg leuk was, ook al kende ik nog niemand.

Hoe bevalt je eerste project bij Infi?

Het begon rustig, ik kreeg veel tijd om in te werken. Maar al snel werd het wat chaotisch omdat het project waar ik in begon, net was opgestart. Er veranderde veel in korte tijd, maar omdat het voor iedereen in het team nieuw was, konden we elkaar goed ondersteunen. Ik vond het wel lastig om te bepalen wanneer ik beter zelfstandig iets uit kon zoeken en wanneer ik het gewoon moest vragen. Hier vond ik steeds meer een balans in en ik kon er met mijn team over praten. Ik kan altijd mijn zegje doen en krijg de ruimte om dingen uit te proberen. Bovendien is iedereen nog wat zoekend binnen zo’n nieuw project, dus ben ik niet de enige.

Wat valt je op aan Infi?

Hiervoor werkte ik 1 dag in de week als ontwikkelaar in Leiden voor verschillende webshops naast mijn studie. Hier bij Infi hebben we een hele andere relatie met de klant. 'Normaal' geeft de klant je een opdracht en wil hij deze zo goedkoop mogelijk uit laten voeren. Hier is dat heel anders, we werken meer samen. Daarnaast vind ik het tof dat er veel ruimte is voor zelfontwikkeling.

Heb je naast programmeren nog tijd voor andere hobby’s?

Schaken doe ik heel graag. Ik heb ook een tijdje schaakles gegeven aan kinderen van de basisschool via de schaakclub waar ik zelf altijd les heb gehad. Nog steeds organiseer ik daar elk jaar een schaaktoernooi. Ongeveer 60 kinderen van verschillende basisscholen schaken dan tegen elkaar op een zaterdag. Ik vind het erg leuk om iets over te brengen aan anderen waar ik zelf enthousiast over ben en veel mee bezig ben geweest.

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?