Even voorstellen: Wouter Baggerman

Een nieuwe Technical Lead op het Infi-kantoor: Wouter Baggerman!

Wouter, welkom bij Infi, je bent nu ruim een week aan de slag, hoe is het bevallen?

Wel goed! Veel indrukken natuurlijk, alles is nieuw, maar het voelt goed. Ik heb veel koffie gedronken, veel kennis gemaakt, bier gedronken en dingen geleerd. Ik laat alles een beetje over mij heen komen.

Na negen jaar bij een andere werkgever is het best wel wennen. Ik ben daar begonnen als junior, en uiteindelijk leidinggevende, manager, je kent het wel. Maar na negen jaar wist ik eigenlijk alles wel en dan is het tijd voor de volgende stap. 

En waarom is dat Infi geworden?

Dat is een hele mooie vraag. Ik was op zoek naar een bedrijf waar op hoog niveau technische kennis was en waar ik zelf ook heel veel kon gaan leren. Bij mijn vorige bedrijf was ik vooral anderen dingen aan het leren, maar ik wilde meer. En volgens mij zit het niveau hier qua techniek en processen wel goed!

Ik vind het altijd leuk om veel te veranderen en veel nieuwe dingen te leren, dus de koek was op. Het was ook mijn eerste baantje dus dan is het ook wel prima om weg te gaan. Ik heb er veel kunnen groeien en veel mogen meemaken maar nu wil ik meer en vooruit. De eerste indruk bij Infi is in ieder geval goed!

Dat was het verleden, hoe ziet de toekomst eruit voor Wouter Baggerman?

Ik ga beginnen met een nieuw projectje, maar daar mag ik nog niet zoveel over vertellen. Het is wel een iets ander project dan wat Infi normaal doet, en het lijkt me een goede uitdaging. Daarna weet ik het nog niet. Maar dat maakt niet uit, ik vind het leuk om me met dingen te bemoeien dus dat komt wel goed.

Ik ben aangenomen als Technical Lead, ik beschrijf dat zelf graag als meewerkend voorman. Iemand die dingen maakt en het team meeneemt en ondersteunt. Niet alleen technisch maar ook met de mensen zelf. Dat vind ik heel belangrijk: zitten de mensen goed in hun vel en hoe kunnen ze nog beter presteren. Ik wil het gewoon leuk maken. Plezier gaat voorop. Ik geloof dat als mensen lekker in hun vel zitten en heel veel lachen dat het resultaat dan vanzelf komt.

Bij Infi werken nerds en waarmakers. Zet jij je nerd-modus aan wanneer je op kantoor verschijnt of ben je er gewoon één?

Het zit er wel gewoon in hoor. Ik hoopte stiekem al toen ik hier kwam werken dat we weer met zijn allen naar de nieuwe Star Wars-film zouden gaan, dat gebeurt weer, dus dat is leuk. Op mijn eerste werkdag begon de Advent of Code, daar doe ik fanatiek aan mee. Ik vind het mooi om mooie software te maken.

Ik geloof dat wanneer mensen lekker in hun vel zitten en heel veel lachen dat het resultaat dan vanzelf komt.

Waar kan je Wouter nou echt voor wakker maken?

Nou, eigenlijk vind ik het ook wel lekker om gewoon in mijn bed te blijven. Uitslapen zou ook wel eens mooi zijn sinds ik twee kleine kids heb. Helaas… Het wordt langzaam iets beter, maar we zijn allemaal toe aan vakantie.

Verder speel ik graag met LEGO, lees ik graag, speel ik gitaar en ga ik graag sporten. Zelf ontwikkel ik mij graag en wil graag doorgaan en nieuwe dingen doen. En nu mijn kinderen wat ouder worden kan ik ze ook wat meer betrekken in de dingen die ik doe en dat is mooi hoor! 

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?

Voor wie heb je een vraag?