Het is weer tijd voor een kijkje in de MT-keuken

Wij geloven in de kracht van gelijkwaardige relaties. Gezonde samenwerking waarin iedereen eerlijk, transparant, en integer is. Daarom mag er ieder kwartaal een collega meelopen met het MT. Dit keer de eer aan Corné! Patricia vroeg ‘m het hemd van het lijf!

Waarom heb je deelgenomen?

Corné: “Ik heb het stokje overgenomen van Ely, de vorige collega die heeft meegelopen met het MT. Inmiddels werk ik alweer bijna 8 jaar bij Infi, en ik was nieuwsgierig naar hoe het achter de schermen eigenlijk aan toe gaat. Daarom heb ik afgelopen zomer een paar maanden meegelopen!”

Wat hield de meeloopstage in?

Corné: “Ik mocht alle meetings bijwonen, van de weekly, talky time tot de quarterly, maar ook de ad hoc meetings. In de weekly’s bespraken we vooral de operatie, de talky time was meer strategisch van aard. Ik voelde me echt gelijkwaardig en mocht me overal mee bemoeien. Wat eigenlijk ook soms lastig was, om overal echt over mee te praten.”

Wat heb je ervan geleerd?

Corné: “Nou, het was stiekem vooral meer werk dan ik vooraf had verwacht. Ik dacht dat het allemaal toch wel een beetje vanzelf ging, maar er gebeurt toch heel veel achter de schermen. Het managen van een bedrijf kost veel tijd. Er is altijd wel iets dat moet worden opgelost, de dingen gaan niet altijd vanzelf.”

Wat vond je het leukste aan het meelopen?

Corné: “De quarterly meeting vond ik gaaf om bij te wonen. Dat duurde een hele dag en was gewoon lekker informeel bij iemand thuis. Deze hele sessie ging over strategie, ook over bijvoorbeeld onze nieuwe vestiging in Amsterdam. Op een informele manier sparren over de toekomst, dat is heel zinvol.”

Wat vond je er moeilijk aan?

Corné: “Het lastigste was om mezelf nuttig te maken, en over bepaalde vraagstukken een mening te vormen. Dat is toch niet helemaal mijn baan. Laat mij maar lekker programmeren!”

Welke tip wil je meegeven aan een collega?

Corné: “Mijn tip is om meer tijd vrij te maken als je echt goed mee wilt doen. Bereid je goed voor op de verschillende meetings. Dan is het makkelijker om mee te praten, en dat maakt het uiteindelijk leerzamer en leuker!”

Wat ga je er nu in de toekomst mee doen?

Corné: “Ik ben me er nu weer even extra van bewust dat het belangrijk is om veel met elkaar te blijven praten over hoe het gaat. Ook juist de lange termijn plannen zijn belangrijk en dat kunnen we ook naar de verschillende projectteams halen. In retrospectives spreken praten we natuurlijk al over hoe het gaat. Maar het lijkt me ook zinvol om samen met de klant de langere termijn plannen te bespreken.”

Vond je dit interessant?

Meld je dan aan en ontvang onze maandelijkse updates via e-mail over hippe technieken, learnings van toffe projecten, een kijkje achter de schermen, of upcoming events.

[Patricia is marketeer bij Infi]

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?