Iedereen kan leren programmeren!

Programmeren is heus niet alleen maar voor nerds. Het is voor iedereen! En wij houden van kennis delen, dus organiseerden wij een cursus leren programmeren. Wij vonden het tof, maar wat vonden onze cursisten eigenlijk? We vroegen het deelneemster Janis.

Vertel eens iets over jezelf

Janis: “Ik ben 26 jaar en woon in Utrecht naast Infiër Bryan. Ik heb de studie International Communication and Media aan de Hogeschool Utrecht gedaan en werk nu als Marketing Communicatie Medewerker bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) op het Domplein.”

Waarom heb je je ingeschreven voor de cursus?

Janis: “Mijn twee beste vrienden zijn op en top programmeernerds. Toen Bryan vertelde over de beginnerscursus programmeren die Infi ging organiseren, dacht ik: ‘Cool, dat ga ik aanpakken, dan begrijp ik misschien een keer wat ze zeggen!’ In mijn werk heb ik trouwens ook veel te maken met webbouwers, appbouwers, eigenlijk alle soorten online bouwers, dus naast leuk ook handig om er iets vanaf te weten. We waren met een leuk klein groepje, en zijn gelukkig allemaal geslaagd!”

whatsapp_image_2018-07-05_at_08.39.30

Wat hield de cursus in?

Janis: “We zijn gaan programmeren in Ruby, een zeer gebruiksvriendelijke programmeertaal en daarmee dus ideaal om het vak te leren. De eerste sessie was een korte introductie, waarin we uitgelegd kregen wat een programmeertaal is en hoe een computer het nou precies interpreteert. In de volgende 4 sessies zijn we aan de slag gegaan met Ruby.”

Wat heb je geleerd?

Janis: “Zonder hulpmiddelen nu blind code gaan typen, zo ver ben ik nog niet! Maar ik heb wel iets geleerd over de denkwijze, dus echt heel letterlijk denken. Je moet elke keer weer bedenken: als ik dit wil bereiken, welke code moet ik er dan voor schrijven? Wat ik trouwens vrij lastig vind.”

Wat vond je het leukste?

Janis: “Ik kan nu niet zeggen dat ik specifiek een bepaalde method binnen Ruby het leukste vond, maar ik vond het tof om de denkwijze achter het programmeren te leren kennen. Nu snap ik mijn vrienden weer wat beter! Maar het allerleukste was natuurlijk als er iets lukte er ook echt daadwerkelijk iets uit kwam!”

Wat vond je er moeilijk aan?

Janis: “Programmeren spreekt voor mij niet uit zichzelf tot de verbeelding. Ik was dan misschien ook niet echt een wiskundig wonder, dus je moet het echt gaan leren zien. Constant blijven oefenen en het concreet maken met echte dingen, dat is de kunst!”

Wat ga je er nu in de toekomst mee doen?

Janis: “Als ik nu met onze website bezig ben of met mailchimp en ik wil iets aanpassen, dan ga ik nu zelf zoeken in de HTML. Dat vind ik na deze cursus echt leuk om te doen. Ik overweeg geen carrièreswitch hoor, maar het was leuk en interessant om er een keertje in te duiken! ”

Wat is je indruk van Infi?

Janis: “Al tijdens de eerste cursusavond dacht ik: wow, ze hebben het hier goed voor elkaar! Infi is echt een leuk bedrijf, dat vooropstelt dat je jezelf blijft ontwikkelen en elkaar daarbij helpt. Niet stil blijven staan, maar blijven ontwikkelen. Dat straalt Infi wel uit! Ook de mensen die ik heb ontmoet waren aardig en behulpzaam en wilden je echt wat leren. Soms wel een beetje streng omdat ze het je eerst zelf lieten uitzoeken… En verder ben ik erg jaloers op het dakterras en volle koelkast hier!”

Wil je op de hoogte blijven van updates over hippe tech, een kijkje achter de schermen, of upcoming events? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

[Patricia is B2B Marketeer bij Infi]

Infi maakt het allemaal waar:

browser-icon

Webapplicaties

Wij ontwikkelen webapplicaties op maat waarmee we jouw ideeën waarmaken. Maatwerkapplicaties gebouwd door ambitieuze nerds die niet schrikken van uitdagende logica, complexe databases, datamigraties of betaalomgevingen. Daarnaast verzorgen we ook de hosting, onderhoud en support. Wij willen jouw ideeën fixen. Wil je weten hoe?
Ontdek wat een webapplicatie voor je kan doen >

mobile-icon

Mobiele apps

We zijn nerds met liefde voor softwareontwikkeling, dus ook voor de ontwikkeling van mobiele applicaties (apps). Native apps voor iOS en Android, maar ook voor mobiel gebruik geoptimaliseerde webapplicaties. Wij weten wat erbij komt kijken en hebben de kennis voor web, iOS en Android allemaal in huis. Wil je weten wat het beste bij je past? 
Ontdek wat een mobiele app voor je kan doen >

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?