Independer EnergieVergelijker

Infi en Independer hebben nauw samen gewerkt aan de ontwikkeling van een energievergelijkingssite om het bestaande aanbod van Independer mee uit te breiden.

Infi Bootstrap en Independer

Independer liet haar bezoekers tot nog toe hoofdzakelijk verzekeringen met elkaar vergelijken, maar wil met dit nieuwe product inspringen op de vraag van de markt naar een onafhankelijke vergelijker van energie, die eerlijk advies levert en misstanden uit de wereld helpt.

De applicatie is binnen het Infi Bootstrap-programma ontwikkeld, wat inhoudt dat Infi op basis van de Lean Startup-methode werkt. Hierbij neemt Infi de technische leiding op zich en ligt er een sterke focus op iteratief werken met een multidisciplinair team, bestaande uit medewerkers van zowel Infi als Independer. Door haar multidisciplinaire karakter en volledige zelfstandigheid is een Bootstrap-team in staat alle beslissingen zelfstandig te nemen en vervolgens zelf uit te voeren.

Snel de markt op

De Bootstrap-aanpak versnelt de doorlooptijd van het bouwen van functionaliteiten enorm en zorgt daarmee voor een snellere cycletime en minder work-in-progress. De hechte samenwerking tussen Infi en de opdrachtgever zorgt voor zeer korte lijnen. We hebben meermaals per week op locatie gewerkt bij Independer en vice versa, wat zorgde voor weinig miscommunicatie en veel begrip voor elkaars wensen en problemen.

Binnen een Infi Bootstrap-project is het de bedoeling zo snel mogelijk naar een Minimum Viable Product (MVP) toe te werken. Een MVP is een release-waardig product waarin alle basisfunctionaliteiten van voor tot achter geïmplementeerd zijn. In het geval van dit specifieke project hielden we wel rekening met de mogelijkheid dat het MVP slechts een ‘ruwe diamant’ zou zijn en nog niet aan alle kwaliteitseisen van Independer zou voldoen.

Dit is echter geen probleem, omdat we ons in een vervolgfase konden richten op het doorontwikkelen van individuele onderdelen. Doordat de basis in deze vervolgfase al volledig staat hoeven we niet bang te zijn in een later stadium te ontdekken dat ergens in de applicatie essentiële functionaliteit ontbreekt of zelfs onmogelijk blijkt. Dit geeft rust en zorgt ervoor dat we ons volledig kunnen focussen op het verbeteren van individuele onderdelen.

Technische aanpak

Om de zelfstandigheid van het team te kunnen waarborgen en ons aan het MVP-model te kunnen houden, hebben we er voor gekozen de energievergelijkingssite - die grote overeenkomsten met de overige vergelijkingssites van Independer vertoont - volledig onafhankelijk te ontwikkelen. Dat betekent dat we uitsluitend in de frontend van de applicatie gebruik hebben gemaakt van de bestaande code van Independer.

Qua techniek hebben we ervoor gekozen om de applicatie op het Microsoft Azure platform te hosten, wat ons in staat stelt de applicatie - die typisch met gebruikspieken te maken heeft - eenvoudig te kunnen schalen. De applicatie is ontwikkeld in C#, gebruikt ASP.NET MVC en Entity Framework aan de achterkant, jQuery aan de voorkant en voor monitoring maken we gebruik van Wadgraphes.

Meer weten over de Bootstrap-aanpak? Lees meer over het Infi Bootstrap-programma!

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?

Voor wie heb je een vraag?