Infi bouwt Android-app voor Couverts

De eerste klus van Niels is afgerond: het ontwikkelen van een Android-app voor Couverts. 

Een verbeterde app

Mijn eerste klus bij Infi was gelijk een leuke: een nieuwe Android-app voor Couverts maken! Ze wilden de bestaande applicatie namelijk een dusdanige vernieuwing laten ondergaan dat het meer tijd zou kosten de bestaande app aan te passen dan opnieuw te beginnen.

We zijn from scratch begonnen: terwijl ik bezig was met 'onzichtbare' code, was een team van Couverts bezig met het opnieuw vormgeven van het gezicht van de app. Dit gesteund door vele gebruikersonderzoeken en statistieken van de voorgaande apps en website.

Aan beide kanten

Om te zorgen dat we (ongeveer) tegelijk aankwamen op het punt waar het designteam en ik samen verder konden heb ik eerst vrijwel de volledige businesslogica van de app opgezet voordat ik aan de frontend begon.

Aangezien ik gewend ben om deze redelijk tegelijkertijd met de frontend op te bouwen, was dat wel even wennen. Zo kon de app bijvoorbeeld al lang en breed restaurants zoeken voordat we dat zoekresultaat op het scherm konden laten zien.

Omdat de verwachtingen over de prestaties van de app hooggespannen waren hebben we besloten de app live te zetten, ook al misten er nog een paar opties, zoals het favorietenlijstje. En met succes: de app blijkt veel beter te presteren dan de oude. We zien namelijk dat gebruikers veel sneller een leuk restaurant vinden waar ze willen eten en een reservering plaatsen.

We hebben hard gewerkt aan deze app. De vorige was nodig aan vervanging toe. Na enkele weken zien we dat gebruikers nu gemakkelijker de reserveringsfunnel doorlopen en de conversie van de app aanzienlijk verbeterd is.

- Max Aarts van Couverts

Nieuwe talen leren

De app is geschreven in een combinatie van Java en Kotlin. De reden voor deze hybride oplossing is simpel: Kotlin is voor mij een nieuwe taal waar ik mijn weg nog in moest vinden. Daarom heb ik in het begin de meer ingewikkelde stukken in Java geschreven en Kotlin gebruikt voor de makkelijke stukjes, om er zo een beetje in te komen.

Omdat je deze twee talen door elkaar kan gebruiken is dat geen enkel probleem. Het maakt het gemakkelijk om het rustig aan te integreren, ook in bestaande projecten. In de afgelopen maanden ben ik een groot fan van Kotlin geworden!

20161219_blog_niels_img_1

[Niels is ontwikkelaar bij Infi.]

[Download de Couverts-app voor Android in de Play Store.]

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?