Infi breekt wereldrecord met Rubberbootmissie

Op een mooie zaterdag in augustus stonden wij samen met 1000 andere enthousiaste schippers in park Lepelenburg om daar met onze rubberboot feestelijk de Utrechtse grachten in te springen.

'Officiële' Infi-boot

Binnen Infi werd al een tijdje met smart uitgekeken naar de vierde editie van de Utrechtse Rubberbootmissie die zaterdag 8 augustus 2015 plaats vond. Het idee is simpel: samen met een hele hoop enthousiaste Utrechters met rubberbootjes de grachten in om een parcours van 3,3 km af te leggen. Gegarandeerd chaos, dus gegarandeerd leuk! Een paar Infi'ers hadden eerder al eens meegedaan, en dat smaakte naar meer. Om het eens grootser aan te kunnen pakken ontstond het idee om met een Infi-team mee te doen.

We vroegen rond wie mee wou varen en al snel was het team gevuld: Ely, Jiri, Jorik, Wolf en ikzelf gingen aan de slag, samen met wat vrienden en vriendinnen. Er werd snel een plan gesmeed: we kochten de grootste rubberboot die we konden vinden, bestelden enorme oranje ballonnen en bedachten een handige constructie voor ons Infi-spandoek. Het feest was compleet toen we hoorden dat er dit jaar ook een echte Guinness Book of Records-recordpoging voor het grootste aantal rubberboten in een parade zou plaatsvinden!

Wereldrecordhouders

Zaterdag 8 augustus vertrokken we naar Lepelenburg. De boot achterop de fiets van Jorik terwijl de rest hun handen vol hadden aan de biervoorraad. In park Lepelenburg bliezen we de boot en de ballonnen onder veel belangstelling op (flinke klus met de hand). Na flink wat MacGyveren met duct tape en touw lukte het om alles stabiel te krijgen en konden we los! Met zo'n 500 andere bootjes/luchtbedden/luchtkastelen/opblaaskrokodillen sprongen we de gracht in en gingen van start.

In een chaotische stoet roeide Jorik ons naar de finish. De route was niet zonder gevaren: we hadden last van (niet echt per ongeluk) ontploffende ballonnen en er vielen regelmatig wat mensen in de gracht (niet altijd uit vrije wil). Maar het was het waard, we hebben heerlijk met een biertje in de zon rondgedobberd op ons drijvende fort. Onderweg hebben we ook nog even bij de McDonalds aangelegd om een burger te eten. Toch wel handig die werfen! Oh, en dat wereldrecord hebben we natuurlijk keihard verbroken!

Volgend jaar doen we zeker weer mee. We hebben al genoeg ideeën voor het nog beter pimpen van onze boot. Wordt dus vervolgd!

Spot jij ons op de voorpagina van De Telegraaf?

11800328_891785097579134_5027116262400164462_n

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?