Infi doet mee aan Utrechtse triathlon

Een paar maanden geleden werd Infi door onze buren van Natuur & Milieu uitgedaagd om mee te doen aan de Utrechtse triathlon (zwemmen, fietsen en lopen). 
 

Het zou gaan om een estafette, teamwork dus. In teamwork zijn we heel goed, dus we hadden er meteen zin in. Na een rondgang langs de collega's bleek dat Anna wel drie zwemdiploma's had (laatste behaald in 1993), Jacco elke dag helemaal uit Nieuwegein kwam fietsen (niet zo hard dat je gaat zweten natuurlijk) en Sander in training was voor een hardlooptocht van 10 kilometer (niet getimed, hoor), dus het Infi dreamteam was gevonden.

Klaar voor de start

Op 9 juli was het prachtig weer. Tussen het ophalen van de startnummers, badmuts en ons estafettestokje (in de vorm van een enkelband met chip) en de start in hadden we ruim een uur om de concurrentie te bekijken. Daar zagen we zoveel dure fietsen en brede zwem-schouders dat we ons niet veel illusies maakten over onze kansen, maar we dachten dat ons oorspronkelijke doel van 'niet laatste worden' er nog wel in zat. Het was sowieso een indrukwekkend schouwspel: niet alleen de deelnemers maar ook de vrijwilligers waren triathleten, dus overal waar je keek zag je alleen Zeer Fitte Mensen.

Go, go, go!

Anna ontdekte dat het zonder streep op de bodem, zoals in het zwembad, nog best lastig is om rechtdoor te zwemmen. Zo maakte ze een wat wijder rondje dan de rest van het veld. Halverwege had ze het trucje door en haalde nog negen mensen in, voordat ze razendsnel door de vrijwilligers uit het water werd getild en door mocht rennen/vallen/strompelen naar Jacco.

Jacco kreeg het enkelbandje om en mocht toen op fietsschoenen de wisselzone door rennen (en we hadden hem nog wel beloofd dat hij alleen hoefde te fietsen). Hier wreekte het zich dat de andere teams superieure hardware hadden: Jacco kon om zijn fiets minder diep zitten en kreeg dus op het tegenwind-gedeelte van het traject de volle laag. Na deze grote krachtsinspanning moest hij zijn fiets parkeren en wéér op fietsschoenen doorrennen om zijn enkelbandje door te geven aan Sander.

Ondertussen was Royal Haskoning-DHV 1 al gefinisht (ze hadden de eerste zwemtijd, derde fietstijd en tweede looptijd), dus Sander wist dat hij niet meer voor de overwinning hoefde te gaan. Ondanks deze niet extreem motiverende start begon hij voortvarend mensen in te halen en zette een veel mooiere tijd neer dan hij vooraf had ingeschat.

Anna had ondertussen haar badmuts en zwembril afgeworsteld en haar Infi-shirtje aangetrokken, zodat team 'NerdLeten' compleet en in stijl over de finish konden. We waren niet alleen niet-laatste, maar hadden vijf teams achter ons gelaten! We waren zeer tevreden over deze prestatie en genoten na met de broodjes uit de VIP-tent en de aanwezige fans.

sander_anna_jacco_triathlon

Trainen voor volgend jaar

Nu gaan we in training voor volgend jaar! Donaties voor Jacco's nieuwe fiets zijn welkom. Voor 12.000 euro heb je al best een mooie, hebben we gezien.

[Anna werkt als ontwikkelaar bij Infi.]

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?