Infi goes BuildStuff

Afgelopen week zijn een aantal Infi'ers afgereisd naar het verre Vilnius om daar de BuildStuff conferentie te bezoeken. Deze conferentie staat bekend om haar technologie-agnostisch en sociale karakter.

Grote sprekers, late nachten

Op de conferentie spraken internationale topsprekers als Udi Dahan, Pieter Hintjens, Greg Young en vele anderen over een breed scala van onderwerpen die te maken hebben met het bouwen van software. Reden genoeg voor Infi om daar ook bij aanwezig te zijn en dusdoende reisden Jorik, Roeland en Freek die kant op. Het gaat te ver om al onze ervaringen te beschrijven, maar de absolute hoogtepunten voor mij (Freek) waren de openingskeynote van Greg Young, het verhaal van Amanda Laucher over type systems en natuurlijk: the Party. 

Kritische vragen

De keynote van Greg Young benadrukte hoe belangrijk het is om altijd af te blijven vragen in welke context bepaalde dingen gelden. Wat goed werkt in de ene situatie hoeft niet goed te werken in andere. Hij was daarbij zo stellig dat hij aanraadde om bij alle sessies deze vraag ('wat is de context waarin het verhaal geldt') kritisch aan de spreker te stellen. Daarmee konden de sprekers hun borst nat maken, aangezien Greg de conferentie organiseert en daarmee behoorlijk wat overtuigingskracht met zich mee bracht.

De sessie van Amanda Laucher ging over type systems. Ze keek er op een filosofische manier naar, waarbij ze vond dat method signatures eigenlijk gelden als theoremas en implementaties van die methodes als het bewijs hiervan. Interessant om er eens zo naar te kijken en vooral om meer onderzoek naar te doen (vooral aangezien ik het ook maar half begreep :)).

BuildStuff afterparty

Daarna was er op donderdag nog een officieel feest in de Grand Club van Vilnius. Deze club is een soort kelder met banken, een dansvloer, podium en gratis bier. Kortom, de ideale omgeving om 500+ nerds helemaal los te laten gaan. Als eerste begon Mark Rendle met een standup comedy show waar op alfabetische wijze Europese landen en ook programmeertalen flink in de zeik werden genomen. Dit leidde uiteraard tot de nodige hilariteit, aangezien er veel herkenbaar was uit de nodige voor- en nadelen discussie over technieken, die onder programmeurs veel gevoerd word.

De standup comedy werd vervolgd door iemand die live muziek programmeerde, behoorlijk indrukwekkend. Daarna gaf Jurgis Didžiulis, een Litouwse afgevaardigde voor het Eurovisie Songfestival van 2012, een optreden wat voor veel entertainment zorgde. Na dit spektakel kwam er een DJ en werd tot diep in de nacht gedanst, gedronken, gediscussieerd en simpelweg: gefeest!

Al met al was BuildStuff 2014 een leuke, leerzame, inspirerende en gezellige week. Ik weet zeker dat we er volgend jaar weer bij zijn! Wil jij ook naar internationale conferenties? Bij infi krijgen alle werknemers een opleidingsbudget dat hiervoor gebruikt kan worden. Is dit ook wat voor jou? Neem dan eens contact met ons op over de mogelijkheden.

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?

Voor wie heb je een vraag?