Infi leert over feedback

Op een zonnige vrijdagochtend in juli stapten we met (bijna) het hele team in een touringcar. De stemming was minder uitgelaten dan normaal - een beetje gespannen, zelfs.

Feedback?

De bus bracht ons over smalle dijkjes naar het prachtige Werk aan het Spoel, waar trainers Bregje Spijkerman en Maaike Ganzeboom klaarstonden om ons de beginselen te leren van de kunst van feedback geven én ontvangen. Omdat Infi in toenemende mate in zelfsturende teams werkt, worden onderlinge communicatie, verwachtingen uitspreken en elkaar aanspreken op verantwoordelijkheden steeds belangrijker voor een goed verloop van een project.

Maar hoe zeg je nou op een handige manier tegen elkaar dat het niet goed is? Wanneer geef je iemand een compliment? Hoe vertel je een collega op een duidelijke manier wat jij vindt van diens prestaties, in een functioneringsgesprek of juist in een scrum retrospective? En hoe ga je om met feedback van je klant, die immers óók teamlid is geworden en ineens heel dicht bij je staat?

Kleur bekennen

Na een introductie van Bregje en Maaike en veel koffie en taart, gingen we vrijdag 10 juli aan de slag met die vraagstukken. We leerden elkaars 'kleuren' kennen en gaven elkaar feedback aan de hand van verzonnen én uit de praktijk gehaalde cases en de 'feedbacktrap'. We leerden meer over de reacties in ons brein die feedback ontvangen moeilijk maken, keken naar anderen, gaven elkaar complimentendouches en oefenden met luisteren vóór we oplossingen aandroegen.

Met biertjes in de hand vertrokken we aan het eind van de middag weer naar Utrecht om daar middelmatige burgers te eten, na te praten op een terras en de late uurtjes door te brengen in de beste karaokebar van de stad

Was het leuk? Volgens de meesten wel. Was het ook nuttig? Dat zullen we de komende tijd zien! Feedback en teamvorming blijven voorlopig hoog op de bedrijfsagenda staan. Heb je een goed idee of een vraag? Laat het ons weten!

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?

Voor wie heb je een vraag?