Infinibattle 2016

Afgelopen maandag vond de eerste Infinibattle plaats. Een wedstrijd tussen zelfgeschreven AI bots die een vooraf gekozen spel tegen elkaar speelden voor eeuwige Infi-roem.

Voor de eerste editie hebben we gekozen voor het spel “For Sale”. Een simpel kaartspelletje dat bestaat uit twee fases. In fase 1 bied je muntjes om kaarten van woningen te bemachtigen, in fase 2 gebruik je de verkregen woningkaarten om ze om te ruilen voor cheques met zo hoog mogelijke waardes. De precieze spelregels en meer informatie over het spel kun je hier vinden op de site van BoardGameGeek.

Strijden via een API

Voor de wedstrijd heb ik een RESTful API gebouwd op basis van .NET Core. De bots konden door deze aan te spreken aangeven dat ze een potje wilde spelen en bijvoorbeeld doorgeven hoeveel ze bij elke zet wilden bieden. Het voordeel van deze opzet is dat elke programmeertaal die een webrequest kan uitvoeren gebruikt kan worden. Het nadeel is dat het vrij lastig is om bots automatisch tegen elkaar te laten spelen.

Alhoewel er enthousiast gebruik gemaakt werd van de API, is het toch leuker als je je bot kunt uploaden en deze automatisch heel veel potjes tegen andere bots kunt laten spelen, zonder dat je steeds met elkaar hoeft af te spreken wanneer je een spel wilt starten. Voor de volgende editie ga ik zeker kiezen voor een oplossing op basis van console applicaties die dan wel geautomatiseerd tegen elkaar kunnen gaan spelen.

Let the games begin!

Aan de eerste Infinibattle deden tien bots mee. De botbouwers hebben zich flink uitgeleefd en er waren een aantal leuke tactieken bedacht om de prijs binnen te slepen. Er waren bots in .NET maar ook in minder gebruikte talen zoals Go, Kotlin en Clojure. De strijd was erg spannend maar uiteindelijk wist Erik Tillema de winst binnen te halen!

De prijs bestond uit een fysieke versie van het spel zelf en, veel belangrijker, Erik wordt de eerste introducé in de Infinibattle walk-of-fame die ergens binnen ons kantoor een mooie plaats gaat krijgen. Ik vond het heel erg leuk om de eerste Infinibattle te organiseren en begin 2017 zal de volgende editie plaastvinden. De Infinibattle is ook open voor niet Infi-ers, dus houdt onze site goed in de gaten als het je ook leuk lijkt om een keer mee te doen!

img_0677 img_0674 img_0680

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?