Infinithon 2014: Thunder voor Tinder

Op het moment van schrijven is het vrijdag 31 oktober, 23:32. Om mij heen druk typende ontwikkelaars en klussende niet-ontwikkelaars. Het moge duidelijk zijn, de Infinithon 2014 is in volle gang!

Team Thunder is GO!

Vanochtend om negen uur gingen de telefoons uit en sloten vijf verschillende teams zich, volgens de Infinithon-traditie, op met proviand en ideeën. Het doel: samen met je collega's in twee dagen een volledig werkende applicatie neerzetten. Niks is te gek, van het bouwen van een Rube Goldberg machine tot pogingen tot het afluistern van toetsenbordaanslagen.

Zelf zit ik in Team Thunder, naar mijn bescheiden mening het beste team wat er ooit tijdens een Infinithon is geweest. Team Thunder houdt zich bezig met de ontwikkeling van een webapplicatie waarmee wij het leven van vele Tinder-gebruikers een stuk makkelijker hopen te maken. In het kort: onze webapp stelt je in staat om met een paar drukken op de knop diverse openingszinnen uit te proberen op een door jou geselecteerd Tinder-publiek. Met behulp van Thunder kom je er op een wetenschappelijk verantwoorde manier achter welke openingszin nou écht de beste resultaten oplevert. Dit alles doe je door het volgen van een simpel stappenplan:

  1. Koppel je Facebook-account aan Thunder. Dit kan je eigen Facebook-account zijn of een speciaal voor je onderzoek aangemaakt account.
  2. Selecteer naar wie je op zoek bent. Je hebt net zoals in de Tinder-app keuze uit geslacht, leeftijd en locatie.
  3. Verzin een aantal openingszinnen (max. 3) en stel de grootte van je onderzoeksgroep in.
  4. Start het matchproces! Onze webapp zal nu automatisch geschikte Tinder-gebruikers gaan 'liken'. Zodra er een match is zullen zij één van jouw openingszinnen voor hun kiezen krijgen.
  5. Nadat je voldoende deelnemers hebt verzameld, zij allemaal jouw zin hebben gezien en hier op hebben gereageerd kan je deze reacties beoordelen. Was de zin succesvol of faalde hij jammerlijk? 
  6. Na voltooing van de beoordelingen krijg je een mooie rapportage van jouw top 3 openingszinnen te zien en weet jij als het goed is met welke zin jij jouw Tinder-gesprekken voortaan moet beginnen!
Op dit moment hebben we een groot deel van het grondwerk af. De backend werkt, we kunnen communiceren met de Tinder API en de frontend begint er ook steeds beter uit te zien (zie de sneak preview hieronder). We werken ondertussen stug door zodat wij morgen rond 14.00 vol trots Thunder de wereld in kunnen sturen!

Hou deze blogpost scherp in de gaten. Voor je het weet kan ook jij los met Thunder!

Eindupdate - 1 november, 17:33

Ondertussen is de Infinithon afgelopen. Het was een hectische ochtend na een pittige nacht. Er was nog veel te doen en we liepen ook tegen een aantal onverwachte verrassingen aan (het verzenden en ontvangen van chatberichten via de API bleek helaas niet goed te werken). Maar we zijn niet bij de pakken neer gaan zitten en hebben hard doorgepakt met als resultaat dat wij vandaag om 14:00 een 'alpha versie' van Thunder hebben kunnen presenteren. En het goede nieuws: we hebben met ons project de Infinithon gewonnen! Dubbel feest dus!

Zoals je al had begrepen: Thunder is helaas nog niet af, maar veel werk is het niet meer. De komende tijd gaan we in onze vrije uurtjes nog werken aan het verbeteren van het ontvangen en zenden van chatberichten. Als dat goed werkt is het alleen nog maar een kwestie van de interface op orde brengen, alles een mooi sausje geven en de boel online zetten! Hou ons blog in de gaten...

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?

Voor wie heb je een vraag?