Infinithon 2015: No Privacy, Game, Drone en Infi#!

Vanochtend om 09.00 was het zover: de Infinithon van 2015 ging van start! 'Heuh, een Infinithon, wat is dat voor iets?' Nou, een supertoffe tweedaagse Infi Hackathon natuurlijk!

Infinithon 2015

Vanochtend om 09.00 uur stipt zaten wij met z'n allen aan een heerlijk ontbijtje. Het is namelijk belangrijk dat je een goede bodem legt voor je aan het jaarlijkse hoogtepunt binnen Infi begint: de Infinithon! Van vrijdagochtend 09.00 tot zaterdagmiddag 14.00 uur werken vier verschillende teams aan te gekke technische projecten, dag én nacht. Dit keer niet voor klanten, maar gewoon voor onszelf. Van te voren zijn er diverse projecten gepitcht, waarvan er uiteindelijk vier zijn uitverkoren om tot leven te worden gebracht. 

We stellen ze graag even aan je voor:

Team 'No Privacy'

Bij Infi vinden we het heel belangrijk dat we weten hoe het met iedereen gaat. Zo belangrijk dat er nu zelfs een speciaal project is opgezet wat iedere medewerker persoonlijk moet gaan volgen! Team 'No Privacy' bouwt met behulp van speciale beacons en mobiele telefoons een systeem waardoor elke Infi'er straks live op een plattegrond van ons kantoor kan worden geplot. Zo weet je dus altijd waar je collega's zijn, van toiletbezoek tot aan koffieautomaat in de keuken.

Daniel, ontwikkelaar bij Team 'No Privacy', is nog voorzichtig over de uitkomst: "We maken vooruitgang, maar nog niks is zeker". Als het gaat werken zijn de mogelijkheden in ieder geval eindeloos: van berekenen wie nou het meest op het toilet zit tot het automatisch in- en uitklokken in ons urensysteem! Niet verwonderlijk dat directeur Daniel zelf ook in dit team meetikt. Big Daniel is watching you!

Team 'Infi Game'

Begin februari verhuizen wij naar ons nieuwe kantoor (gelukkig wel om de hoek, maar toch). Maar wat nou als we daar zitten en opeens enorme heimwee naar ons oude kantoor krijgen? Team Infi Game heeft daar de oplossing voor! Met behulp van Google Sketchup en Unity Game Engine bouwen zij ons oude kantoor na in 3D. Maar dat niet alleen, je kan er ook nog doorheen lopen en quests uitvoeren. Hoe kom je bijvoorbeeld langs de receptie zonder sleutel, en van wie zijn toch al die bierflesjes op de grond?

Jorik, ontwikkelaar bij Team 'Infi Game', voelt wel wat frustratie: "We hadden misschien niet met de nieuwste buggy Unity release moeten gaan werken, maar voor de rest ligt het in ieder geval niet aan ons dat het niet zo snel gaat." Hopelijk kunnen we vanaf morgen écht virtueel aan het werk. Fingers crossed!

Team 'Stalker Drone'

Heb je altijd al de behoefte gehad door een Drone gevolgd te worden? Team Stalker Drone maakt het mogelijk! Door middel van kleur- en vormherkenning willen zij een Parrot AR Drone een object laten volgen. Superhandig voor sportwedstrijden, snowboardsessies of natuurlijk het lastigvallen van je collega's. Nadat zij de ochtend hebben besteed aan het vinden en gebruiken van de reset-knop van de drone zijn ze nu flink aan de weg aan het timmeren...

Dylan, ontwikkelaar bij 'Team Stalker Drone', over omgaan met tegenslag: "Het ging even 'minder soepel' door problemen met het koppelen van de drone aan de PC's, maar nu gaan we als een speer!" Oppassen als je door Infi loopt, er kan dus opeens een drone boven je hoofd hangen!

Team 'Infi#'

Als Infi zijnde hebben we bijna alles. Toffe nerds, goede koffie, veel gadgets en natuurlijk een goede borrel. Maar wat we nog niet hebben is een eigen programmeertaal. 'Dat kan natuurlijk niet' dachten de heren van Team 'Infi#'! Op basis van veelgehoorde Infi-uitspraken zoals 'hoe moelijk kan het zijn' en 'fixed forever' bouwen zij een eigen taal waarin je straks zelf applicaties kan schrijven! De eerste basisfuncties werken al en volgens Freek, ontwikkelaar bij Team 'Infi#', gaat het "goed". Dus wie weet bouwen wij in de nabije toekomst wel al onze webapplicaties in Infi#!

En nu?

Het einde van de middag is in zicht. De eerste biertjes staan al op tafel. Het echte werk gaat nu dus pas écht beginnen! Straks eten we met z'n allen een goed bord vol met snacks en daarna gaan we door. Want, zoals iedereen weet: je beste werk lever je natuurlijk pas als je op de Ballmer Peak zit! 

We spreken je morgen weer!

UPDATE: het eindverslag van de Infinithon 2015 staat nu online!

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?

Voor wie heb je een vraag?