Infinithon 2015: The Day After

De Infinithon van 2015 zit er op! Vrijdag en zaterdag is er keihard ge-nerd. Van een Infi Game tot onze eigen programmeertaal Infi#: ze moesten zaterdagmiddag allemaal voor de jury verschijnen.

De laatste loodjes

Zaterdagochtend kroop iedereen na een nacht onregelmatige slaap met brakke hoofden uit hun slaapzakken. Terwijl sommigen van ons nog tot de late uurtjes in een kroeg zijn gaan feesten waren anderen al 'vroeg' naar bed om de volgende ochtend fris de de laatste eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Na een stevig ontbijt van eieren met spek en croissantjes was iedereen weer helder (genoeg) en begonnen de teams snel aan de race naar de finish. Om 14.00 's middags klonk het eindsignaal (Jiska) en moest iedereen het werk neerleggen. Tijd voor de einduitslag!

Winnaar: Team 'Stalker Drone'

Team 'Stalker Drone' had als doel een drone te bouwen die objecten kan volgen. Het team trapte de eindpresentatie af door middel van een bijzondere demonstratie op de parkeerplaats. Na wat opstartproblemen (iets met wijzigingen vlak voor een demonstratie...) kregen ze de drone aan de praat. En: het werkte! De drone volgde met succes blauwe objecten. Dit bleek alleen niet beperkt te zijn tot de blauwe skippybal, ook mensen met blauwe truien werden door de drone gevolgd. Missie geslaagd, en dus de winnaar! Check de video voor de demo:

Team 'Infi#'

Na de Stalker Drone konden we meteen aan de slag met onze eigen nieuwe programmeertaal Infi#. Jiri liet ons zien hoe ze de taal in elkaar hadden gezet en wat er allemaal mogelijk is met Infi#. Door gebruik te maken van bekende Infi-uitspraken zoals 'drie tequilla' en 'geef me een app!' schrijf je een complete applicatie. Door gebruik te maken van 'YOLO' krijg je een random integer tussen de 0 en 100. What could possibly go wrong? Natuurlijk is Infi# ook volledig Turing-compleet. Hou ons blog en onze Git in de gaten, mogelijk open-sourcen we onze nieuwe taal op een later moment en kan jij er ook mee aan de slag.

Team 'Infi Game'

Team 'Infi Game' had als doel het kantoor van Infi na te bouwen zodat je hier virtueel door heen kan lopen en quests uit kan voeren. Na twee dagen hard werken gaf het team een presentatie van het eindresultaat: bijna alle kamers kunnen bezocht worden, en onze lunch/praatruimte is zelfs volledig ingericht. Van koelkast tot vissenkom, het is net echt! Jammer genoeg is er van de quests niet echt veel terecht gekomen. Alhoewel: om zonder sleutels binnen te komen moet je wel eerst in overleg met de receptie, best geloofwaardig! Misschien dat het team nog aan het spel doorwerkt, dan kan je straks zelf ons oude kantoor verkennen.

Team 'No Privacy'

Als laatste was het No Privacy project aan de beurt. Dit team had als doel om iedereen binnen Infi te volgen en op een kaart te plotten door middel van iBeacon-technologie. Een team van 8 man sterk heeft hier keihard aan gewerkt, maar helaas bleek dit toch erg moeilijk. Niet door gebrek aan kennis of kunde, maar simpelweg doordat de iBeacon-technologie niet precies genoeg is om betrouwbaar locaties te bepalen. Doordat de beacons erg fluctueren in sterkte is het lastig om een precieze 'lock' op iemand te krijgen. Je kan dus bijvoorbeeld wel goed meten of iemand in een bepaalde ruimte is, maar minder goed bij welk bureau iemand precies zit. Wat wel goed werkt is de gezichtsherkenning: als je Infi binnen loopt maakt een webcam een foto van je gezicht en plaatst je met naam en foto op een speciale interne website. Zo weet iedereen wie er aan het werk is!

Eind goed al goed

Het was dit jaar een bijzondere editie van de Infinithon: alle projecten werkten namelijk in meer of mindere mate! Zoals elk jaar wordt er geroepen dat we sommige ideeën echt verder uit moeten werken. De ervaring leert alleen dat dit nog best moeilijk is als je ook heel hard voor je klanten wil werken. Maar misschien dat één van deze projecten volgend jaar wel opnieuw opgepakt wordt om verder uit te breiden! De Infi Game zou namelijk best wel eens een doorslaand succes kunnen worden, en die drone kunnen we in ons nieuwe kantoor ook mooi voor toffe aerial shots gebruiken! Oftewel: wordt vervolgd!

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?

Voor wie heb je een vraag?