Infinithon 2016

Vijf teams, kratten vol bier en een groep enthousiaste nerds. Dat kan alleen maar de jaarlijkse Infinithon zijn! 

De Infinithon

Wanneer het einde van het jaar nadert en de dagen steeds korter worden, wordt de kans aangegrepen om het personeel van Infi te voorzien van bier, hapjes en een tof groepsproject. Dat vinden onze waarmakers natuurlijk helemaal niet erg. Na een weinig zakelijk doch smakelijk ontbijtje in de ochtend werden er binnen 24 uur vijf verschillende producten gemaakt door vijf verschillende teams. En het resultaat mocht er weer wezen.

De teams

Knutselen, code schrijven en verhalen uitwerken. Iedereen werd ingezet op een activiteit waar hij of zij in uitblonk, en soms waar er wat minder glans te vinden was. De teams gingen na het gezellige ontbijtje snel bij elkaar zitten om te brainstormen over hoe zij deze editie het allerbeste product van de hele groep konden neerzetten.

Drawbot

(Aan)tekeningen maken op een whiteboard zonder op te staan? Het is de 21e eeuw, natuurlijk is dit mogelijk! We hebben al sinds enkele tijd een iBoardbot op kantoor staan, die voor ons keurig netjes de tijd bijhield. Helaas begint deze kramp in zijn roestige armpjes te krijgen en het werd tijd voor een tweede versie. Team Drawbot besloot deze belangrijke taak op zich te nemen.

Stappen-motoren, bussen, buizen, snaren en een Shield voor de Raspberry Pi, en het klussen kon beginnen. Het doel was om op een whiteboard van 1 bij 2 meter te kunnen tekenen. De Drawbot kreeg aan elke as twee motoren, en daarom diende de Shield iets getweakt te worden. Na het bevestigen van de Drawbot met zuignappen kon het tekenen beginnen…. of toch niet. De motoren waren nog niet direct goed bevestigd, maar nadat dit opgelost was was de Drawbot klaar voor de eerste creatie.

drawbot

[Meer informatie over de werking, ontwikkeling en uitdagingen van de Drawbot vind je binnenkort op Infi.nl, geschreven door Henri.]

iButler

Een lekker biertje na een lange werkdag. Die gaat er wel in. Al het leed in de wereld verbleekt dan ook wanneer je lekker op de bank bent neergeploft, je je volledig comfortabel hebt opgesteld en er ineens onthutst achter komt dat je vergeten bent je biertje te pakken. Opstaan is geen optie, en de heren en dame van iButler delen dit probleem, en zo werd er een oplossing verzonnen: iButler.

Deze huis- en kantoorrobot zou alles tot 4,5 kilo moeten kunnen verplaatsen door ons Nerdkwartier. Een Iron Man-5 Indoor Tracked Chassis, aangedreven door een Motor HAT en DC motoren, een Raspberry Pi en voorzien van een usb-webcam om de route te kunnen volgen, snorde na enkele uren tevreden rond door het kantoor.

ibutler

[Meer informatie over de werking, ontwikkeling en uitdagingen van iButler vind je binnenkort op Infi.nl, geschreven door Michael.]

Project Lightning

De buren vervelen met licht? Bij Infi kan het. Bij Project Lightning werd er binnen enkele uren al een lichtshow in elkaar gezet. Binnen dit team werd er hard gewerkt om LED-strips te bevestigen aan de ramen van het nerdkwartier, zodat hier verschillende lichtprogramma's op gedraaid konden worden. De LED-strips werden bevestigd aan de ramen en aangedreven door code via een Arduino. De Arduino werd weer aangestuurd door een Raspberry Pi, die het mogelijk maakte om de Arduino verschillende commands uit te laten voeren.

Vroeg op de avond was veel van de functionaliteit van Project Lightning al afgerond, en werden de waarmakers getrakteerd op een flinke laag nostalgie, waarin de LED-strips, volledig voorzien van de juiste themesong, KITT van Knight Rider wisten te imiteren. Op dit moment hangt de volledige lichtinstallatie nog op het kantoor voor Infi, kijken hoe we deze in de toekomst kunnen gebruiken.

lightening

Magic Mirror

Bij Infi werken natuurlijk alleen maar mooie mensen. En dat mogen we af en toe ook best zelf even zien. Maar Infi zou Infi niet zijn als niet zelfs de spiegels een technisch element zouden hebben. In team Leftovers werd, zoals het onderwerp al doet vermoeden, een Magic Mirror gebouwd.

Met plexiglas, een gestript beeldscherm, een webcam, houten latten en een Raspberry Pi werd er binnen 24 uur een volledig functionerende oranje magische spiegel in elkaar gezet. Het ene helft van het team heeft druk gewerkt aan de hardware achter de spiegel, terwijl de andere helft van het team aan de slag was met de software. Geïnspireerd door Team Privacy van Infinithon 2015 en met behulp van het juiste script van Github werd gezichtsherkenning in de spiegel mogelijk gemaakt. Hierdoor was het mogelijk dat, wanneer een medewerker van Infi in de spiegel zou kijken, informatie als facturabiliteit zichtbaar werd op de spiegel.

2016-11-12_12.24.17

[Meer informatie over de werking, ontwikkeling en uitdagingen van de Magic Mirror vind je binnenkort op Infi.nl, geschreven door Jacco.]

InfiQuest

Beginnen bij een nieuw bedrijf is altijd spannend. Nieuwe omgeving, nieuwe mensen, nieuwe opdrachten. Breekt het zweet je al uit bij de gedachte om al deze nieuwe ervaringen op te doen? Dan is het met InfiQuest nu mogelijk om je eerste werkdag te simuleren bij Infi. Bij Infiquest sta jij in de schoenen van de nieuwste medewerker van Infi met als belangrijke opdracht de bron van de stank in één van de vergaderruimtes te vinden. Praat met de Infi-nerds, verzamel voorwerpen en voer quests uit om deze belangrijke taak te volbrengen!

De game werd onwikkeld met Unity, een cross-platform engine waar 3D- en 2D-games mee gemaakt kunnen worden. De game moest een quest-driven adventure game worden, waarin verhaal voorop stond en de graphics op de achtergrond. Het spel werd dus een top-down 2D-game á la Zelda en Pokémon. De ene helft van het team was verantwoordelijk voor het maken van het verhaal, dialoog en het namaken van elke medewerker in sprite-vorm, de andere helft van het team ging aan de slag met Unity en XML. Hierin werd met Unity het spel zelf gebouwd en middels XML werden handelingen, interacties en dialogen toegevoegd.

2016-11-11_17.41.35

[Meer informatie over de werking, ontwikkeling en uitdagingen van InfiQuest vind je binnenkort op Infi.nl, geschreven door Erik.]

Plezier op het Nerdkwartier

Een hele dag flink klussen aan verschillende projecten is natuurlijk leuk, en het is gaaf om te zien waar andere teams mee bezig zijn, maar vooral ook waar we met zijn allen toe in staat zijn. Het was indrukwekkend te zien hoeveel werk er verzet werd binnen 24 uur, en hoe er werkelijk functionerende producten in elkaar werden gezet.

Je kan uiteraard maar zo lang achter elkaar doorwerken voordat je je concentratie verliest. De avond werd dus flink gevuld met hapjes, bier, gezelligheid en slideshow karaoke. Bij dit laatste zoek je een willekeurige presentatie op via internet, zonder deze ooit gezien te hebben, en je begint met presenteren. Hilariteit alom. De jaarlijkse Infinithon is dus meer dan alleen maar een gelegenheid om te laten zien wat je in huis hebt, maar ook een mooi moment om je collega’s in een iets informelere sfeer mee te maken. Daarnaast werk je samen met collega’s die je tijdens je gebruikelijke werkzaamheden wellicht wat minder ziet.

De grote winnaar

Matrassen werden neergelegd, tentjes werden opgezet en de doorzetters gingen door voor een afzakkertje. Na een korte nacht, die voor sommigen dus ietsje korter was dan voor anderen, was het de volgende ochtend tijd om de werken aan elkaar te presenteren en om te stemmen voor het beste product van Infinithon 2016. De grote winnaar met een overweldigende meerderheid van de stemmen… Drawbot!

Tijdens deze editie van de Infinithon hebben we weer veel kunnen leren en van elkaar op kunnen steken. Niet alleen zijn we in staat om, wanneer we de koppen bij elkaar te steken, gave producten te bouwen in een relatief korte tijd, maar iedereen wist zijn kennis optimaal te gebruiken. Jiska en Devin schreven bijvoorbeeld het verhaal en alle dialogen van InfiQuest uit omdat zij helemaal geen ontwikkelaars zijn.

In de komende weken lees je uitgebreid over elk product dat is gemaakt tijdens Infinithon 2016.

Elk jaar krijgen we weer nieuwe medewerkers en frisse blikken op technlogie erbij. We kijken dus weer vol afwachting uit naar Infinithon 2017!

20161111_collage_1 20161111_collage_2

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?