Infinithon 2017: van cryptocoin tot arcadekast

De Infinithon van 2017 is helaas voorbij... Afgelopen vrijdag en zaterdag is er door heel Infi keihard gehackathond! Van crypto's tot arcade tot kikkers - plannen genoeg. Maar zijn ze ook gelukt?

De Infinithon is een jaarlijks terugkerende hackathon en is onderhand een heuse traditie binnen Infi geworden! Van vrijdagochtend 09.00 tot zaterdagmiddag 12.00 werkten diverse teams aan uitdagende projecten (tussendoor natuurlijk wel onderbroken door een gezonde kroegentocht). Tijdens twee keuzemomenten voorafgaand aan de Infinithon konden mensen hun ideeën pitchen en kon iedereen zich bij een team aansluiten.

Dit jaar waren er uiteindelijk 5 teams die de uitdaging aan durfden en de eindstreep haalden. Tijd om te checken wat zij er uiteindelijk écht van hebben gebakken!

Team Real Life Frogger

Real Life FroggerDeze Infinithon had een beetje een jaren '80 feel. Ken je Frogger nog? Het megapopulaire arcadespel uit 1981 werd door team Real Life Frogger gebruikt als inspiratie om een fysieke versie van Frogger te maken. Op een houten plaat lieten zij met behulp van een paar rubberen linten en wat motortjes piepschuimen autootjes naar boven en beneden rijden.

Deze autootjes werden vervolgens door middel van een webcam herkend en gebruikt als input voor het computerspel. Dit beeld werd dan vervolgens weer met een beamer op de houten plaat gebeamt en voila: je kan Frogger spelen op een bord met echte fysiek bewegende autootjes!

Helaas bleek het nogal lastig om de autootjes goed over het bord te laten rijden. Maar… ze werden wel goed herkend door de software! Het team is dus een heel eind gekomen. Zoals het hoort bij een Infinithon is er nog wel wat werk te doen voor het écht werkt!

Team Machine Learning

Machine Learning TeamTeam Machine Learning heeft zich bezig gehouden met twee subprojecten:

De Trump Twitter-bot

Door middel van een neuraal netwerk hebben ze alle tweets van Donald Trump geanalyseerd en als input gebruikt om random tweets te bouwen die lijken op die van de écht Trump! Het eindresultaat was een bot die vooral veel Twitterde over muren, 'great' en 'total loser'. Behoorlijk realistisch dus!

De Commit Message-bot

Als je code wil committen naar een repository zoals Github of GitLab is het gebruikelijk dat je hier een korte melding bij tikt waarin je vertelt wat je hebt gedaan: een Commit Message. Maar best vaak heb je geen zin om dit te doen, je bent juist nét klaar met tikken! Daarom is er nu de Commit Message-bot: op basis van al je eerdere commit messages creeërt deze bot niet van echt te onderscheiden berichten en plaatst ze automatisch bij je commit. Hou je meer tijd over voor het échte werk!

Team Infinicoin

InfinicoinOp dit moment is Bitcoin een enorme hype. Iedereen praat over blockchain, cryptocurrencies en snel rijk worden. Binnen Infi zijn ook een hoop van fans van deze nieuwe stroming. En wat doe je dan als bedrijf? Je bouwt je eigen cryptocurrency: Infinicoin! Op basis van de Ethereum-blockchain heeft dit team een eigen token ontwikkeld, inclusief marketingwebsite: https://infinico.in (want dat hoort bij een professionele gehypte munt!).

Is het dan gelukt? Nou: half. De munt bestaat, maar op dit moment alleen op een eigen testnetwerk en nog niet 'in het wild'. Daar is nog wel even wat werk voor nodig. Wie weet zie je de Infinicoin later dit jaar nog voorbijkomen (of zitten wij allemaal op Hawaii omdat we rijk zijn geworden natuurlijk).

Team Klimaatbeheersing

De Frisse Wind KlimaatbeheersingHeb je wel eens in een vergaderruimte gezeten en het gevoel gehad dat het nogal benauwd was? Kon je het ook bewijzen? Nee hè? Team Klimaatbeheersing heeft hier tijdens de Infinithon de perfecte oplossing voor ontwikkeld. Onder de codenaam 'De Frisse Wind' hebben zij een binnenklimaatmeter gebouwd die diverse belangrijke klimaatwaardes in ruimtes kan meten en weergeven in een mooie webapp.

Zo kan je dus met gemak checken of er nog wel genoeg zuurstof is, of er niet iemand zorgt voor stankoverlast en of het niet te heet in de ruimte is. Het mooiste? De meter past in een kleine stekkerdoos die je overal in kan pluggen. Gemak dient de Infi-mens!

De winnaar: team Infi Arcade!

infi-arcadeWe gaan weer terug naar de '80's! Team arcadekast heeft tijdens deze Infinithon met bloed, zweet en tranen een heuze eigen arcadekast gebouwd! Waar vrijdagochtend alleen nog maar een stapel componenten en hout lag stond er zaterdagmiddag een echte arcadekast, op wielen zodat 'ie ook nog makkelijk te verplaatsen is. Oh, en hij werkt dus ook gewoon perfect! Speakers, knoppen, pookjes, spellen, je kan je lol op!

Niet zo gek dan ook dat dit team de grote winnaar van de Infinithon van 2017 is! Wil jij je ook weer even kind voelen? Kom dan vooral eens bij ons langs, de kast staat nu voorin ons kantoor en het kost je (nog) geen muntjes om er op te spelen. Potje Metal Slug tijdens de lunch?

En nu?

Volgens traditie sterven de meeste projecten een stille dood na de Infinithon. Zou het dit jaar anders zijn? Ik heb zo'n vermoeden dat de arcadekast nog wel afgemaakt gaat worden. Met een likje oranje verf en nog wat extra plankjes is 'ie namelijk echt 100% af.

We gaan het beleven, en anders is er natuurlijk altijd nog de Infinithon van 2018!

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?