Mary’s Meals krijgt InfiJectie 2017

Ieder jaar organiseert Infi de InfiJectie. Elke waarmaker mag een goed doel voordragen waar een gedeelte van onze winst naartoe gaat. Dit jaar gaat de InfiJectie naar Mary's Meals, aangedragen door Anna!

Mary's Meals is een organisatie die voedsel uitdeelt aan schoolkinderen. Toen ik er voor het eerst over hoorde, moest ik denken aan het spreekwoord “give a man a fish and you feed him for a day; teach a man to fish and you feed him for a lifetime”. Met alleen eten uitdelen los je toch niets permanent op? Wat blijkt, het ligt er maar helemaal aan hoe je dit doet.

Leren op een volle maag

Mary's Meals deelt eten uit op school. Een gezonde maaltijd voor alle kinderen die naar school komen. En dat heeft een enorme impact. Het begint er al mee dat kinderen überhaupt naar school komen, omdat ze die tijd niet meer nodig hebben om eten te zoeken. Vervolgens kunnen ze zich ook veel beter concentreren omdat ze op school geen honger hebben. Meer kwantiteit én meer kwaliteit, dus. Dit doet Mary's Meals zowel in landen met structurele armoede en hongersnood of ondervoeding, als in crisisgebieden zoals in Syrië en Libanon

Het voedsel halen ze zoveel mogelijk uit de regio, zodat de lokale economie zich ook kan ontwikkelen. Gevolg is dat de hele gemeenschap versterkt wordt. En dit gaat door op de lange termijn, want ouders die zelf een opleiding hebben gehad sturen ook vaker zelf hun kinderen naar school en hebben een betere economische positie.

Een lange weg

Als je de verhalen leest over kinderen van acht, negen jaar die elke dag soms wel meer dan twintig kilometer lopen om van en naar school te komen kun je niet anders dan diep respect hebben voor hun motivatie en vasthoudendheid. Stel je voor wat die allemaal voor elkaar gaan krijgen nu ze zich geen zorgen meer hoeven maken of ze wel eten gaan hebben vandaag. En het kost maar € 15,60 per kind per jaar, waardoor ik me afvraag waarom we dit niet gewoon voor ieder kind kunnen fiksen.

Infi maakt met de InfiJectie van 2017 in elk geval een goede stap: komend jaar kunnen 769(!) kinderen zonder honger naar school.

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?