Meelopen met het MT

Ook het laatste kwartaal van 2018 liep iemand mee met het MT. Het was eindelijk tijd voor onze projectmanager Dirk. En we hebben nieuws… Dirk blijft in het MT!

Waarom heb je deelgenomen?

Dirk: “Ik heb het stokje overgenomen van Corné. Omdat ik in mijn vorige werk al MT-ervaring had opgedaan, wilde ik eerst andere collega’s de kans geven om mee te lopen. Ik had eigenlijk altijd een beetje de rol als ‘de oppositie’, iemand die juist tegen dingen aan schopt en dingen bottom-up probeert te veranderen. Maar als je in het MT zit kijk je toch op een andere manier naar Infi. En daar was ik wel benieuwd naar.”

Wat hield het meelopen in?

Dirk: “Als je meeloopt met het MT woon je in ieder geval de weekly en talky time bij. De weekly gaat over de dag-tot-dag zaken, bij de talky time nemen we de tijd om één onderwerp verder uit te diepen. Deze meetings waren meteen heel relevant voor mij persoonlijk, omdat het deze periode ook ging over de invulling van het projectmanagerschap, mijn functie dus. En ik had geluk om ook de heisessie bij te wonen die altijd aan het einde van het jaar is en waarin de jaarplannen voor 2019 gemaakt worden.”

Wat heb je ervan geleerd?

Dirk: “Ik vond het leuk om te zien hoe het MT echt afstand neemt van de dagelijkse praktijk en naar het bedrijf als geheel kijkt. Je bent dan niet onderdeel van de waan van de dag. Je moet alle invalshoeken boven tafel krijgen, trends signaleren en problemen identificeren die de betrokkenen zelf soms niet eens voelen. Dat lijkt heel sterk op wat ik als projectmanager ook doe, maar dan bedrijfsbreed. Het viel me ook op dat het MT wel heel veel hooi op de vork heeft. Ze verzetten echt een grote berg werk die tamelijk onzichtbaar blijft in de rest van het bedrijf.

Op sommige momenten schoot het MT naar mijn smaak te snel in de ‘actie’, werd er al te snel over concrete oplossingen gepraat. Voor mij persoonlijk was het heel interessant om dit te zien gebeuren. Want de oplossingen die je dan bedenkt zijn precies de ‘ivoren-toren-beslissingen’ waar ik als niet-MTer zo allergisch voor ben: genomen zonder de betrokkenen aan tafel te hebben. Het was voor mij heel leerzaam om te zien hoe dit ontstaat en dat dit een valkuil is waar je heel snel instapt, zeker als je tientallen beslissingen te nemen hebt. Ik heb echt wel meer begrip gekregen voor het werk van het MT.”

Wat vond je het leukste aan het meelopen?

Dirk: “De heisessie vond ik het leukste. Dan kijk je nóg breder naar Infi. Wat hebben we bereikt? Wat willen we de komende jaren bereiken? Wat zijn positieve ontwikkelingen? Waar wringt het? Dat is echt een andere manier van kijken naar Infi dan ik gewend ben in mijn dagelijks werk.”

Wat vond je er moeilijk aan?

Dirk: “Het lastigste van aanschuiven bij het MT is dat je op een rijdende trein springt, en heel veel dingen niet weet. De agenda van de weekly bestaat uit steekwoorden; de eerste keer wist ik daarom echt niet wat er besproken ging worden. Bovendien kom je in een groep van drie mensen die dit al een paar jaar doen en erg goed op elkaar ingespeeld zijn. Je wilt ze niet voor de voeten lopen, dus je moet kiezen over welke dingen je gaat doorvragen.”

Welke tip wil je meegeven aan de volgende collega die mee gaat lopen met het MT?

Dirk: “Die vier weken gaan super snel voorbij. Stel je niet te afwachtend op en duik er gelijk vol in! Je wordt die weken ook echt gezien als volwaardig MT-lid, en niet als observant. Ze staan open voor wat je inbrengt dus durf je mond open te trekken.”

Wat ga je er nu in de toekomst mee doen?

Dirk: “Nou, ik heb een nieuwtje: de samenwerking werkte zó goed, dat we hebben besloten dat permanent te doen. Vanaf nu ben ik officieel onderdeel van het MT. Ik heb er heel veel zin in!”

[Patricia is marketeer bij Infi]

Wil je op de hoogte blijven van updates over hippe tech, een kijkje achter de schermen, of upcoming events? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ben jij onze nieuwe ontwikkelheld(in)?

› Dit kun je verwachten als jij je aanmeldt.

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?