NLziet voor NPO, RTL en SBS

Voor NLziet, het wereldwijd unieke samenwerkingsverband van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), RTL Nederland (RTL) en SBS Broadcasting (SBS), heeft Infi de technische realistatie van NLziet.nl inclusief backend op zich genomen.

NLziet is live!

Met een abonnement op NLziet krijgen klanten toegang tot drie online tv-diensten voor de prijs van één: NPO Plus, RTL XL en KIJK. NLziet biedt kijkers onbeperkt toegang tot het grootste en meest actuele aanbod van Nederlandse bodem. Er kan tot 365 dagen terug worden gekeken en in sommige gevallen zelfs tot 7 dagen vooruit. Dit alles volledig reclamevrij en in de hoogst mogelijke kwaliteit.

Abonnees krijgen toegang tot vrijwel al het aanbod van de drie tv-bedrijven via een handige universele zoekbalk die doorverwijst naar de al bestaande uitzendinggemist-diensten. Maar waar men voorheen voor afzonderlijke afleveringen een euro of twee moest betalen, is nu alles vrij te kijken voor een vast bedrag. Daarnaast is het mogelijk om binnen NLziet favoriete programma's aan een persoonlijk favorietenlijstje toe te voegen zodat men makkelijk bij kan blijven.

Samenwerking en techniek

Een project zoals NLziet - waarbij een groot aantal partijen zijn betrokken - zorgt voor leuke uitdagingen en spannende momenten maar vooral ook voor een mooi, levend en groeiend product. Het eindresultaat is een zeer gebruikersvriendelijke website welke platformoverstijgend de drie aanbieders harmonieus bij elkaar brengt. Het is dan ook met grote trots dat we NLziet hebben gelanceerd.

Met betrekking tot de technische kant: NLziet is gebouwd in .NET en bestaat uit een MVC4-website, Web API webservices en Azure workerroles. Daarnaast is er een JavaScript-library voor het tonen van de zoekbalk op de sites van NPO Plus, RTL XL en KIJK. Deze maakt gebruik van oAuth om een Single Signon-ervaring te garanderen voor de gebruiker. Voor de zoekengine maakt NLziet gebruik van Lucene.Net. NLziet wordt op het Azure cloudplatform van Microsoft gehost om optimale schaalbaarheid te garanderen.

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?

Voor wie heb je een vraag?