Op snuffelstage bij het MT

Altijd al een kijkje in de keuken van je MT willen krijgen? Bij Infi zijn we gestart met het opengooien van de deuren en hebben we Infi'ers gevraagd mee te lopen. Ely kwam, zag, en schreef een blog!

Zoals je regelmatig op onze site leest is Infi een bedrijf dat transparantie hoog in het vaandel heeft staan, wat je onder andere kunt zien aan alle cijfers als omzet, prognose en salarissen die worden gedeeld op schermen die vrij prominent in de hal hangen. Om transparantie en betrokkenheid nog een stapje verder te helpen en om te voorkomen dat het Management Team (MT) bestaande uit directie en HR vanuit een ivoren torentje werkt, biedt het sinds dit jaar de mogelijkheid aan niet-MT'ers om een maand mee te lopen.

Hard aan de bak

Ik heb gedurende mijn maand iedere week wel een dag aan MT besteed, geen sinecure dus. En dat is iets wat gelijk opvalt: het MT besteedt wekelijks aardig wat uren aan het nemen van grote en kleine beslissingen, meer dan ik van tevoren verwacht had. Tijdens de weeklies spraken we voornamelijk over de dagelijkse gang van zaken: deze prospect zus, die vacature zo, dat brandje daar, dit feestje hier.

Veel onderwerpen die voorbij komen zijn gemeengoed binnen Infi, maar andere zaken zijn en blijven alleen binnen het MT bekend. Omdat ze nog niet relevant genoeg zijn om iedereen erbij te betrekken of omdat het bijvoorbeeld persoonlijke aangelegenheden betreft zoals een werknemer die niet lekker op zijn of haar plek zit. Dit geeft een goed beeld van hoe ons MT vrij ad-hoc problemen aanpakt, voordat ze escaleren naar de rest van het bedrijf.

Strategisch meedenken

Naast de weeklies houdt het MT Talky Times waar strategische en lange-termijnplannen worden besproken. Vaak bij één van de MT-leden thuis onder het genot van een goede zak croissants een paar stevige kannen koffie. Onderwerpen die bijvoorbeeld de revue kunnen passeren zijn groei, de jaardoelen, het salarishuis, prognose en werving.

Leuk - en logisch - is het dat je ziet hoe de meeste dingen die besproken worden op de ene of de andere manier wel gekoppeld kunnen worden aan of volgen uit de jaardoelen die we als bedrijf met elkaar hebben afgesproken. Sommige zaken passen echter niet bij jaardoelen en daar wordt dan toch een beslissing over genomen die daarna keurig met de rest van het bedrijf wordt gedeeld.

Niet alleen toeschouwer

Wat ik vooral aardig vond aan mijn ervaring als MT-stagiair was dat je als een volwaardig lid van het MT meedraait en je dus niet als een toeschouwer bij alle meetings aanwezig bent maar geacht wordt actief mee te denken en discussiëren. Er moest tijdens mijn maand een aantal interessante beslissingen worden gemaakt en ik vond het leuk daarover mee te kunnen denken en ondertussen meer te leren over de taken van het MT. Alles bij elkaar was het een ervaring waarbij ik een veel gedetailleerder beeld heb gekregen van wat het MT doet en waarom dit zo belangrijk is.

Op naar de volgende Infi'er die het MT tijdelijk mag verrijken!

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?