Op snuffelstage bij Infi

Vorige week hadden wij een heuse snuffelstagair bij Infi! Vito van 15 vertelt over zijn ervaringen. 

Van school moest ik, Vito Fransen (15), op zoek gaan naar een stage voor vier dagen in januari. De opdracht was vrij duidelijk, maar nergens stond specifiek aangegeven bij wat voor een bedrijf ik stage moest lopen. "Zolang je maar ergens stage kan lopen!"

Dus ging ik op zoek naar een geschikt bedrijf in de buurt dat iets te maken had met ICT, of nog liever, software development. Al vrij snel kwam ik de website van Infi tegen. Hier zouden ze software maken op een zeer flexibele werkwijze. En het was slechts een half uur van mijn huis verwijderd.

De bedoeling van de school was dat ik vijf of meer brieven tegelijkertijd moest versturen aan verschillende bedrijven om zo snel mogelijk aan een stage te komen. Als ik dan ergens aangenomen was, dan moest ik maar verontschuldigingsbrieven sturen met daarin dat ik al een stage gevonden had en sorry voor het storen.

Ik was eigenwijs – zoals gewoonlijk - en verstuurde maar één brief per keer. Het eerste bedrijf waar ik een brief aan verstuurde was Infi.

Intens geluk

Een week later kreeg ik bericht terug dat ik stage mocht lopen en dat ik op gesprek kon om over hoe en wat. Ik kon mijn ogen niet geloven, met veel geluk mocht ik stage lopen bij het eerste bedrijf waarnaar ik had geschreven. Bovendien had ik ook zin om naar Infi toe te gaan. Ongelooflijk nieuws. Zo had ik ook - relatief aan mijn klasgenoten - snel een stage.

Info, info, info....

Toen het zover was kwam ik bij Infi aan om de hele dag overspoeld te worden met informatie die mij grotendeels ook daadwerkelijk interesseert, in tegenstelling tot de informatie van school. Ik heb zeker niet alles binnengekregen, maar de hoofdlijnen van softwaredevelopment en alles wat daarbij komt kijken snap ik nu beter dan voor de stage.

Hoe divers de ICT-sector en softwaredevelopment eigenlijk is, wat 'Agile' werken inhoudt en waarom dit zoveel beter werkt dan de 'Watervalmethode', en wat allemaal mogelijk is en dus ook mis kan gaan, is werkelijk verbijsterend. Ik kan niet opnoemen wat ik precies geleerd heb, want het is simpelweg teveel om op te noemen. 

Infi vs. de rest

Dit bedrijf is zeker anders dan een hoop andere bedrijven die vergelijkbaar werk doen, heb ik het idee. Ze hebben volledig de 'Agile'-methode omarmd en toegepast met als gevolg dat werken hier zeer aangenaam wordt en het werk efficiënt wordt uitgevoerd.

Ik kan niet helemaal precies uitleggen wat het verschil is, omdat ik nog nergens anders ben geweest, maar het valt op dat de werknemers zeer tevreden zijn over de werkwijze en dat de communicatie zeer soepel verloopt, niet alleen onderling, maar ook naar de klanten.

Mijn ervaring bij Infi

Het was een leuke en leerzame week van bezig zijn met 'computer-dingen' op professioneel niveau. Ik heb hier eerder nog weinig van gezien, want ik ken geen kennissen of familie die in deze sector werken. De enige manier hoe ik in aanraking kwam met de sector, of iets wat dicht in de buurt komt ervan, was door hobby. Ik heb hier daarom veel van geleerd en ik ben blij dat Infi mij heeft binnengelaten, zodat ik dit ook kon leren. Het is een eer dat ik hier mocht zijn.

Hartelijk bedankt - Vito

---

Als bedankje kregen we van Vito een heerlijke Infi-taart.
Bedankt Vito! Misschien tot gauw!

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?

Voor wie heb je een vraag?