Scholier Niels loopt een weekje mee

Scholier Niels Janssen van het Christelijk Lyceum Zeist liep in het kader van zijn snuffelstage een weekje mee bij Infi. Hieronder lees je zijn verslag!

Snuffelstage

Begin maart ging ik, Niels Janssen 15 jaar, naar Infi om mijn snuffelstage te starten. Voor school ging ik op zoek naar een snuffelstage en het leek mij hartstikke leuk om er eentje te hebben die mij ook echt interesseert.

Geluk hebben

Veel kinderen in mijn klas namen niet echt de moeite voor een snuffelstage en hebben dan een stage zoals bediening. Tegen mij zeggen ze dan: “jij hebt echt veel geluk man” en daar geef ik ze dan ook gelijk in! Want ik heb ook geluk gehad! Infi was mijn eerste bedrijf waar ik snuffelstage wou gaan lopen en ik was dan ook erg blij dat ze reageerden en dat ik op gesprek kon komen.

Aan de slag

Toen ik hier voor het eerst binnen kwam zag het er knus en gezellig uit. Medewerkers die samen een opdracht uitvoeren of in een team. Ik mocht ook zelf aan het werk, ik werd elke dag eigenlijk wel geholpen door verschillende medewerkers, als ik een vraag had dan beantwoorde ze die ook prima en snapte ik het ook gelijk.

Ik mocht op mijn laptop programmeren! Echt geweldig, want ikzelf vind het echt leuk om te doen omdat er oneindig veel mogelijkheden zijn en om dat dan ook uit te zoeken. Ik heb een boekje gekregen genaamd “Python” en daarin leer je de basiskennis van programmeren/coderen.

Mijn ervaring hier

Ik raad eigenlijk zo'n soort stage echt wel aan bij andere mensen zoals ik, je leert hier alle basiskennis en je krijgt ook nog is eten en drinken dat je kan pakken wanneer je wilt! Ik heb elke dag op een andere plek gezeten bij verschillende teams, de ene werkte aan NLZET, de Nederlandse Netflix, de andere aan LiteBit waar ze handelen in bijvoorbeeld bitcoin. Weer een andere aan een Franse en Italiaanse ING leningsite, etc.

Ik ben van plan om later ook een programmeur te worden en bijv. mijn eigen game maken dat lijkt me echt geweldig, maar eerst nog even studeren… ;)

Wil je op de hoogte blijven van updates over hippe tech, een kijkje achter de schermen, of upcoming events? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ben jij onze nieuwe ontwikkelheld(in)?

› Dit kun je verwachten als jij je aanmeldt.

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?