Snuffelen bij Infi

Altijd leuk om de ervaringen te horen van snuffelstagiairs! 17-jarige Quint blogt over hoe hij Infi heeft ervaren en wat hij heeft geleerd tijdens zijn stageweek.
 

Even voorstellen

Ik ben Quint Theissen (17) en dit is alweer mijn 3e stage en mijn 2e snuffelstage. Mijn school, Mavo Doorn, heeft alle 3e klassers opdracht gegeven om een snuffelstage te regelen bij een bedrijf naar keuze. Eerder dit jaar heeft de 3e klas ook al een maatschappelijke stage gelopen, waarbij je meeliep bij een non-profit bedrijf. Dit keer was het voor mij tijd voor een IT bedrijf!

Waarom een snuffelstage

De bedoeling van deze stage is dat ik een week lang met het gekozen bedrijf meeloop, om een idee te vormen over hoe het bedrijf te werk gaat, en hoe het is om in een werkomgeving bezig te zijn voor een langere tijd.

Ik was erg laat met het regelen van een stage, en daarom ook ontzettend blij dat ik uiteindelijk nog een mooie stage heb geregeld binnen mijn eigen interessegebied. Ik ben bij Infi terechtgekomen via mijn neef Matthijs, die op het laatste moment nog kon regelen dat ik bij Infi stage kon lopen! Bedankt Matthijs!

Wat ik heb gedaan bij Infi

Ik ben de eerste dagen vooral bezig geweest met een cursus om te leren programmeren, waarbij ik hulp kon vragen aan mijn stagebegeleider Matthijs. Dit was erg leerzaam, en ik heb hierdoor een idee kunnen vormen over hoe een studie in het vakgebied eruit ziet. Ik heb ook een vergadering meegemaakt, en hoe er daar wordt overlegd over wie er een bepaald probleem oplost en hoeveel prioriteit die problemen hebben.

Ook heb ik de HR Manager van Infi geïnterviewd over de werkwijze van het bedrijf en hoe mensen hier solliciteren en worden aangenomen. Daarnaast heb ik ook aan medewerkers gevraagd hoe ze bij Infi zijn beland, en hoe lang ze al interesse hebben in computers en programmeren.

Werkwijze van Infi

Wat mij is opgevallen is dat de werknemers van Infi van jongs af aan al interesse hebben in computers, en veel passie hebben voor hun beroep. Het is voor het beroep ook belangrijk dat je altijd nieuwe dingen blijft leren, en bekend blijft met nieuwe technieken. Samenwerking blijkt ook heel belangrijk te zijn bij Infi, je werkt namelijk met een team van ongeveer 5 collega's voor een klant. Je hebt dan ook veel contact en overleg met de klant. De sfeer bij Infi is grotendeels informeel en gezellig, maar vooral ook professioneel.

Leerzame ervaring

Deze stage was voor mij erg leerzaam om een beeld te vormen over het dagelijkse bedrijfsleven, en ik vond het leuk om weer eens wat anders te ervaren dan een gewone schoolweek. Ik ben er door deze stage ook achter gekomen dat er ik zeker wel geïnteresseerd in ben om te gaan werken in dit vakgebied, en dat er veel verschillende vaardigheden zoals samenwerking, problemen oplossen en logisch denken nodig zijn voor het beroep.

Tot slot wil ik Infi hartelijk bedanken voor deze mogelijkheid,

Quint

Wil je iets waarmaken met Infi?

Wil jij een eigen webapplicatie of mobiele app waarmee jij het bij anderen maakt?

Waargemaakt door de nerds van Infi.
Nerds met liefde voor softwareontwikkeling en die kunnen communiceren. En heel belangrijk: wat we doen, doen we met veel lol!

Wij willen het fixen. Laat jij van je horen?