Voor mij is het programmeren begonnen bij muziek. Al van jongs af aan heb ik een grote liefde voor muziek. Toen ik kon gaan studeren was het daarom ook een no-brainer dat het een muziekstudie zou worden. De technologie om je eigen muziekproducties in elkaar te draaien was intussen redelijk betaalbaar geworden, waardoor ik al veel bezig was met eigen muziekproducties. Hier is mijn liefde voor het maken echt begonnen. Na een omzwerving via het conservatorium (wat ik te klassiek) vond en een omzwerving via de popacademie (wat ik te fantasieloos vond) ben ik Composition & Music Technology gaan studeren. Toen ik de studie begon, dacht ik me vooral te ontwikkelen als componist en producer.

Tijdens deze studie kreeg ik echter ook programmeerlessen en tot mijn verbazing vond ik dat bijzonder interessant. Ik kan me een van de eerste opdrachten nog goed herinneren. Ik moest een muziekstijl analyseren om vervolgens een algoritme te ontwikkelen dat die stijl zou reproduceren. Muziek is namelijk altijd te vangen in nummers, patronen en een bepaalde set aan regels. Daarom is het ook niet zo gek als muzikanten affiniteit hebben met code of andersom. Naarmate de studie vorderde ben ik me steeds meer gaan focussen op de code. Het maken van  geluidseffecten, synthesizers en ontwikkelen van nieuwe muziekcontrollers doe ik nog steeds. Hoe je een bepaalde input kan omvormen tot een beoogde output vind ik ontzettend fascinerend. Ik houd van het transformeren van data. Voeg daar nog een zintuigelijk eindresultaat aan toe en ik ben helemaal blij.

Door deze blijvende fascinatie voor programmeren heb ik me op een gegeven moment om laten scholen tot web developer.  Met deze beslissing ben ik nog steeds erg blij. Als developer maak ik graag mooie dingen op een slimme manier. Iets wat ik bij Infi perfect kan doen en waarin ik van mijn collega’s kan leren.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.