‘Softwareontwikkeling is met weinig middelen iets moois bouwen.’

Softwareontwikkeling heeft me altijd aangesproken, omdat het me in staat stelt met vrij weinig middelen iets moois te bouwen.

Bovendien is het een leerzaame bezigheid, die creativiteit vergt: er zijn talloze mogelijkheden om van niets tot een beoogd resultaat te komen, terwijl je gebruik maakt van tal van programmeertalen, technieken en ervaring die je door de jaren heen oppikt. In het bijzonder vind ik het leuk software te ontwikkelen bij Infi, omdat het een klein genoeg bedrijf is om iedereen te kennen: je werkt met iedere collega wel eens samen aan een project. Maar ook omdat innovatie wordt gewaardeerd en gestimuleerd, hetgeen zich bijvoorbeeld uit in de jaarlijks terugkerende Infinithon en hobbyweken waarin ontwikkelaars aan eigen projecten mogen werken.

Hobbyweek
En zoals de term “hobbyweek” al insinueert, is softwareontwikkeling voor mijn collega’s en mezelf naast werk in meerdere of mindere mate een hobby. Daarom ben ik in mijn vrije tijd ook gauw geneigd om aan eigen projecten te werken, wat ik een beetje probeer te temperen door te knallen met mijn band, of op de kartbaan.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.