Als kind wilde ik het allerliefst danseres worden. Ik gaf regelmatig woonkamer-optredens voor mijn ouders en hun visite. Ook zong ik graag, al vanaf groep 1 zat ik jaarlijks bij het kerstkoor van mijn basisschool en was ik daar het jongste lid. Al met al was ik niet echt een typisch betà-kind.

Op de middelbare school ontdekte ik een liefde voor de exacte vakken, maar nog niet voor informatica. Omdat het vak informatica op mijn middelbare school niet veel verder ging dan het maken van PowerPoint presentaties, besteedde ik die les voornamelijk aan Tetris en sudoku wedstrijden met mijn beste vriendin. Mijn favoriete vak was wiskunde, waar ik soms zelfs na de les nog bleef hangen om interessante problemen uit te pluizen met de docent. Tot grote vreugde van mijn wiskundedocent koos ik er uiteindelijk ook voor om de bachelor wiskunde te gaan doen.

Pas tijdens mijn bachelor wiskunde kwam ik in aanraking met het concept ‘programmeren’. Dit vond ik zo leuk dat ik besloot een minor informatica en uiteindelijk zelfs een master informatica te doen. Ik denk dat ik programmeren zo leuk vind omdat je eigenlijk de hele tijd allemaal kleine probleempjes aan het oplossen bent. Ik heb er altijd al van gehouden om problemen op te lossen en veel verantwoordelijkheid te hebben. Dat je hierbij in het geval van programmeren ook nog eens veel logica en slimme oplossingen probeert te gebruiken, is voor mij helemaal feest.

In mijn vrije tijd programmeer ik ook wel eens, bijvoorbeeld een persoonlijke app als verjaardagscadeau voor mijn beste vriendin. Maar de tijd waarin ik niet hóéf te programmeren besteed ik het liefst aan het onder een dekentje op de bank liggen en het uitvoeren van mijn andere hobby’s. Ik vind heel veel dingen leuk: muziek luisteren en maken, reizen, puzzelen, spelletjes doen met familie en vrienden, eten, lezen, natuur, mediteren, squashen, boulderen, houtbewerking en nog veel meer. En ondanks dat ik mijn droom van danseres worden nooit heb nagejaagd, dans ik ook nog steeds heel veel; van de danszaal tot aan de club tot aan de keuken

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.