In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met het domotiseren van mijn huis, met Raspberry Pi’s, Arduino’s en ESP8266 WiFi chips.

Zoals vele ontwikkelaars begon ook voor mij het programmeren als hobby en is dat nu vele jaren later mijn werk. Op de middelbare school was dat nog het schrijven van overhoorprogramma’s om woordjes te leren en het maken van een website voor de Scoutingvereniging. Omdat ik toen nog niet wist dat ik hiervan mijn werk wilde maken, ben ik Elektrotechniek gaan studeren in Enschede want de hardware sprak me ook wel aan. Gaandeweg werd het echter duidelijk dat het ontwerpen van chips interessant is, maar het programmeren er van veel interessanter.

Hardware blijft belangrijk

Niet vreemd dat mijn aandacht richting Embedded Systems ging en ik weinig met hardware meer bezig was. Na de studie maakte een kleine uitstap naar een consultancybedrijf me duidelijk dat ik als ontwikkelaar aan de slag moest. Na wat jaren inhouse-ontwikkeling bij een klein bedrijf ben ik aan de slag gegaan voor Infi om daar voor klanten mooie applicaties te bouwen en veel nieuws te leren. Na een paar jaar kwam er uitstapje naar het buitenland voorbij en bij terugkomst in Nederland kwam ik ook weer terug bij Infi.

De hardware is bij het hobby’en echter nog steeds belangrijk, want in mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met het automatiseren van mijn huis, met Raspberry Pi’s, Arduino’s en ESP8266 WiFi chips. De soldeerbout staat regelmatig aan. Als het winter is ben ik wekelijks op het (kunst)ijs te vinden en om de conditie te houden, wordt er het hele jaar veel gefietst, met trainingsrondje in de regio en fietsvakanties naar onder andere plaatsen als Barcelona en Rome.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.