Elke dag iets maken wat er daarvoor nog niet was, dat vind ik een mooi idee.

Techniek interesseert me al heel lang. Ik was vaak buiten te vinden, hutten en vlotten bouwen en met een autoaccu allerlei lampjes op een skelter monteren. Ik zal niet zeggen dat ik toen al aan het programmeren was, maar er is wel een oude foto van mij dat ik als jochie van 10 jaar op zo’n dikke oude laptop zit te typen. Dingen zelf creëren, dat vond ik toen al prachtig.

Programmeren is creëren

Later ging ik kunstmatige intelligentie studeren, vanuit een cultuur/maatschappij-profiel in plaats van een bèta-profiel. Dat vonden sommige mensen toen gek, maar het is juist interessant als mensen met allerlei achtergronden de programmeer-wereld in rollen. Zo krijg je ook verschillende perspectieven. Het zou me ook niks verbazen als over een aantal jaar het “kunnen programmeren” minder een studierichting is, maar iets wordt dat iedereen in de basis meekrijgt. Het is namelijk iets dat in alle vakgebieden terugkomt, van arts tot timmerman: iedereen werkt – al dan niet direct – met software. De diversiteit aan achtergronden kan een enorme bijdrage leveren aan de creativiteit van oplossingen.

Nieuwsgierig naar alles

Ik ben nieuwsgierig, enthousiast en heb veel energie. Dat is vaak een kracht, maar het is ook een uitdaging om goed te doseren. Wat in elk geval goed helpt om alles weer op een rijtje te krijgen is bewegen in de natuur. Hardlopen (de marathon) en fietsen (hier en in de bergen) doe ik graag, en ik heb een paar keer de Nijmeegse Vierdaagse gelopen. Het gevoel van een uitdaging aangaan, doorzetten en genieten bij de finish is zowel tijdens sporten als programmeren enorm motiverend!

 

Meer over mij weten, of heb je een goed idee? jelger@infi.nl

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.