Programmeren is een creatief beroep!

Computers hebben mij altijd wel gefascineerd, hoewel in het begin mijn interesse zich niet verder uitstrekte dan welke games je er op kon spelen. Aan het eind van de basisschool bouwde ik websites met Microsoft Publisher, wat nog best aardige resultaten opleverde. Maar op een gegeven moment wilde ik meer en kwam ik er achter dat je zo’n website ook helemaal zelf kan bouwen met HTML en CSS en zelfs stukjes code kan gebruiken om de pagina interactiever te maken of nieuwe functionaliteit te bouwen.

Pas tegen de vijfde klas van de middelbare ging er een lichtje op dat je ook gewoon Informatica kan gaan studeren en dan van programmeren je beroep kan maken. Dat is de studie Informatica & Economie geworden, een speciale track van de bachelor Informatica met ook aandacht voor bedrijfseconomie en de toepassing van IT in het bedrijfsleven.

Continu in beweging

Uiteindelijk ligt mijn hart toch wel bij het programmeren. Wat dat zo leuk maakt is dat het een heel creatief beroep is en dat het werkveld continu in beweging is. Infi is daarom een goede match, omdat persoonlijke ontwikkeling voorop staat en we graag met de nieuwste technieken werken. Dat maakt elke dag weer interessant. In de maandelijkse interne presentatie van cijfers kan ik mijn interesse voor economie ook nog eens kwijt.

Naast IT is geschiedenis mijn grote passie, die ik kwijt kan in historische games zoals Europa Universalis. Daarnaast houd ik ook van een offline spelletje met vrienden of het lezen van een goed boek, dat laatste bij voorkeur met de kat op schoot.

Klanten waar Laurens voor werkt

  • iChoosr

    Webapplicatie

    iChoosr regelt groepsaankopen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of energie. Goed idee, hè? Infi ontwikkelde de maatwerk software-oplossingen om dit mogelijk te maken. Oók een goed idee.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.